NB I

Kapós a pécsi edzőpáros?

Nemrég a Bp. Honvéddal, most pedig a Dunaújvárossal boronálták össze Márton Gábort, a PMFC edzőjét.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Néhány hete a Bp. Honvéddal, a közelmúltban pedig a Dunaújvárossal boronálták össze Márton Gábort, a PMFC edzőjét, sőt a hírek szerint Lőrincz Emil is mehet az NB II ezüstérmeséhez, vagyis az élvonal újoncához. És ha ez nem lenne elég, állítólag Koller Krisztiánt is szerződtetni szeretnék az újvárosiak – írja a bama.hu.

Úgy tűnik, futótűzként terjed a hír, miszerint Márton Gábor és Matyi Dezső viszonya korántsem felhőtlen. Bár a PMFC-Matias edzőjét még egy évig érvényes szerződés köti a klubhoz, nem valószínű, hogy marad, miután nemrég a Magyar Labdarúgó Szövetséghez fordult, hogy a tulajdonostól végre megkapja az eredményességi prémium eddig ki nem fizetett részét. Persze, megint más kérdés, hogy akar-e még egyáltalán ott dolgozni…

Mindenesetre akadnak klubok, amelyek tárt karokkal várják a korábbi kiváló pécsi futballistát – és a szakmai stáb másik tagját, Lőrincz Emilt. Korábban olyan hírek kaptak szárnyra, hogy a Honvéd érdeklődik a sikeres páros iránt, ám ezt az információt senki nem erősítette meg, és úgy tűnik, nincs valóságalapja. Most viszont arról lehet hallani, hogy Dunaújvárosban látnák szívesen a Lőrincz, Márton duót: a csapat szombaton a Tatabánya legyőzésével biztosította második helyét az NB II-ben, ezzel eldőlt, hogy feljut az élvonalba. A hírek szerint ott már nem az eddigi szakvezető, Dobos Barna (aki egyben sportigazgató is) irányítja az együttest, mert neki nincs meg az élvonalbeli munkához szükséges pro licence, hanem Pécsről érkezik az új stáb.

A bama.hu a hírrel kapcsolatban szerette volna megszólaltatni Márton Gábort, de miután a tulajdonos írásbeli engedélye szükséges ahhoz, hogy nyilatkozzon, inkább Lőrincz Emilt kérdezték, aki viszont nem tudott érdemleges kommentárt fűzni a hírhez.

Neki egyébként a szezon végén lejár a szerződése a pécsi klubnál, és arra sem válaszolt, hogy van-e már elképzelése, hol fog dolgozni a következő idényben.

Elképzelhető tehát, hogy az egész hír csak kacsa. Miként az is lehet, hogy a Dunaújváros egyik vezetőjének a fejében valóban megfordult ez a gondolat, valakinek el is árulta ezt a tervet, így nyilvánosságra került, ám konkrét lépéseket még nem tett a Pécsett dolgozó edzők esetleges szerződtetése érdekében.

Ugyanakkor állítólag nemcsak a két tréner neve röppent fel az élvonal újoncánál: Koller Krisztiánt is összeboronálták az NB II ezüstérmesével. A kiváló szezont záró középpályás 12 gólja valóban remek ajánlólevél, de ő sem kívánta kommentálni az információt.

Olvasói sztorik