NB I

Még több nézőt és fiatalt!

Gellei Imre nagyon büszke a Paksra és a Haladásra, amelyek csak magyar játékosokat szerepeltetnek.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Sport TV Mai helyzet című műsorának vendége Gellei Imre, az MLSZ szakmai bizottságának elnöke volt, aki az utánpótlás-bajnokság átszervezéséről beszélt, továbbá kitért arra is, hogy mely magyar futballisták értéke csökkent a kevesebb játéklehetőség miatt.

Gellei elmondta, a bizottság úgy értékeli, erősödött a magyar bajnokság színvonala, a többi közt azért, mert az utolsó előtti fordulóig nyílt volt a legfontosabb helyezések sorsa. A bizottság elnöke tudja, mik a legfontosabb javítanivalók.

– A fizető nézők számát növelni kell, a magyar játékosok számát a csapatokon belül szeretnénk gyarapítani, a fiatal magyar futballisták játékperceit ugyancsak szeretnénk emelni. Tudom, hogy ezek statisztikai adatok, de nem biztos, hogy a vágyálom kategóriába tartoznak. Szeretnénk ezeket megvalósítani – mondta, majd említett még néhány pozitívumot a mögöttünk hagyott szezonból. – Voltak nagyon magas iramú, talán jó színvonalú találkozók is. Külön öröm számomra, hogy hosszú fordulókon keresztül nem volt nulla-nullás eredmény, ami mindenféleképpen azt jelenti, kreatívabbak a csapatok, támadóbb szelleműek.

Az egykori szövetségi kapitány nagyon büszke a Paksra és a Haladásra, amelyek teljes egészében magyar játékosokat szerepeltetnek. Ezekből a csapatokból még több válogatott játékos kerülhet ki. Ugyanakkor voltak olyan együttesek is, amelyeknél talán inkább elértéktelenedett a magyar tehetség, ilyen tekintetben a Videoton kudarcként tekinthet erre a bajnoki szezonra, mivel nem tudta kiharcolni a nemzetközi kupaszereplés jogát. Kitért arra is, hogy a nézőszám növelésében a magyar játékosok aránya is meghatározó lehet. A Videoton néhány magyar játékosáról külön is beszélt.

– Ott vannak olyan játékosok, akik egy-két évvel ezelőtt értékesebbek voltak. Gyurcsó Ádám, Szolnoki Roland, Kovács István, de mondhatnám Tar Zsoltot vagy Haraszti Zsoltot is. Igen, ezeket a játékosokat helyzetbe kell hozni.

Gellei Imre örömtelinek tartja, hogy a Videoton új klubigazgatója, Burcsa Győző egyik első nyilatkozatában már ki is fejtette, hogy egy nemzetközi edzői stábba is kell magyar szakember, aki akár külön is foglalkozik a magyar játékosokkal. A szakmai bizottság most az utánpótláscsapatok versenyeztetésének átszervezésén dolgozik.

– Láttuk legutóbb a Pancho Arénában a Real Madrid – Puskás Akadémia mérkőzést. A tapasztalatunk, hogy a Real minden héten ilyen mérkőzéseket játszik, mi pedig évente egyszer-egyszer. Éppen ezért döntött úgy az NB I-es és a szakmai bizottság is, hogy a 16, 17, 18, 19 éves korosztályban a legjobbak a legjobbakkal játszanak rájátszásos formában, ami mindenféleképpen örömteli hír – mondta végül Gellei Imre.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!