NB I

Ki kell javítani a hibákat

Pintér Attila még augusztusra is szeretne lekötni egy barátságos meccset.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az MLSZ edzőközpontjában, Telkiben hétfőn sajtótájékoztatót tartott az albánok, illetve a kazahok elleni barátságos mérkőzésre készülő magyar válogatott. Pintér Attila szövetségi kapitány elmondta, hogy a csapat sokat lépett előre az első, finnek elleni találkozóhoz képest, de a dánok ellen is volt két főbb hibája a társaságnak.

– Az egyik, hogy hamar elvesztettük a labdákat, a másik, hogy sok esetben rosszul tolódtunk, ezzel túl nagy teret engedve az ellenfélnek – mondta Pintér Attila.

Hozzátette, ezeket a problémákat vasárnap két órán át elemezték a játékosokkal. A szövetségi kapitány elmondta: mint minden alkalommal, most is azt szeretné, hogy győzzön a csapata, habár felkészülési mérkőzésekről van szó. Az albán válogatottat úgy jellemezte, hogy nem könnyű ellenfél, mert rendkívül harcos és agresszív futballt játszik, labdarúgóit pedig kifejezetten erős csapatokban foglalkoztatják. Megjegyezte, általában kevés gólt szereznek, de keveset is kapnak.

A szeptemberben kezdődő Európa-bajnoki selejtezősorozattal kapcsolatban kijelentette, vannak olyan játékosok, akiket megtalált, ilyennek nevezte Futács Márkót és Leandrót. Azt is megjegyezte, reményei szerint nem csak ez a két mérkőzése van hátra a válogatottnak a rajtig, mert szeretné, ha augusztusra is sikerülne lekötni egy meccset.

Lovrencsics Gergő, aki a Lech Poznan csapatával második lett a lengyel bajnokságban, azt mondta, a legjobb idényén van túl, így nagyon reméli, hogy sikerül átmentenie a formáját a válogatott találkozókra is. Mindkétszer nyerni szeretne, de talán ennél is fontosabb, hogy kijavítsák a finnek és dánok ellen elkövetett hibáikat.

Dzsudzsák Balázs, a Dinamo Moszkva szélsője arról beszélt, hogy nagy kontraszt volt a finnektől elszenvedett vereség és a dánok ellen elért döntetlen alkalmával mutatott játék között, és ha ilyen ütemben fejlődik a csapat, akkor biztosan készen áll majd szeptemberre, amikor a kvalifikációs sorozat kezdődik.

Stieber Zoltán, aki egy hete szerződött a német élvonalban szereplő Hamburghoz, azt emelte ki, hogy minden területen sokat kell még fejlődnie a válogatottnak, mivel új csapat épül, így játékosok nincsenek összeszokva.

Szerdán az albánokkal és szombaton a kazahokkal is 20:30-tól a Puskás Ferenc Stadionban játszik a magyar válogatott. Utóbbi lesz az utolsó mérkőzés a létesítményben, mielőtt megkezdik az újjáépítését – írja az MTI.