NB I

Átestek a holtponton

Vass Patrik szerint az idősebb játékosok érkezésével sokkal felszabadultabbá vált a játékuk.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az MTK kiváló tavaszi menetelésében nagy szerepe volt az összes bajnoki mérkőzésen pályára lépő Vass Patriknak. A 21 éves szélső a DigiSport televízió péntek reggeli műsorában elmondta, hogy a gólokat még hiányolja a játékából.

– Lehet mondani, hogy véglegesen bejátszotta magát a csapatba?
– Ez egy jó kérdés, hiszen tavaly tavasszal is stabil játékosnak számítottam, aztán jött az ősz, néhány sérült felépült, nekem pedig fiatalként hullámzó volt a teljesítményem. Nem sikerült bennragadnom a kezdőben. Most tavasszal újra lehetőséget kaptam, úgy érzem, hogy jó teljesítményt tudtam produkálni. Támadó létemre a gólok hiányoznak, de ezen próbálok javítani – kezdte Vass Patrik.

– Mit élvezett a legjobban a tavaszi szezonban?
– Ez volt az első olyan felkészülésem, amikor úgy vágtunk neki a tavasznak, hogy még baj is lehet. Szerencsére a csapat nagyon egyben volt, nagyon jó edzéseink voltak, ezért jól tudtunk teljesíteni. Az idősebb játékosok érkezésével sokkal felszabadultabban tudtunk játszani, és ők átsegítettek minket a holtpontokon.

– Hova tartozhat jövőre az NB I-ben az MTK?
– Ha a tavaszt figyeljük, akkor azt mondhatjuk, hogy ez a csapat a nyolcadik helynél is többet tud és több van benne. A rosszul sikerült ősz miatt lettünk csak a nyolcadikok. Ha a következő szezonban az ötödik-nyolcadik helyet meg tudjuk célozni és véghez tudjuk vinni, akkor egy jó bajnokságot zárhatunk.

– Meddig tervez az MTK-ban? Kipróbálná magát külföldön?
– Természetesen. Ez a teljesítményemtől és a fejlődésemtől függ, hogy mikor jutok el arra a szintre, hogy esetleg tovább tudjak lépni külföldre. Elsődleges célpontom külföld.

– Jó ötletnek tartaná az NB I létszámának emelését?
– Úgy gondolom, hogy nem lenne jó a magyar futball számára, ha növelnék a csapatok számát. Ez a mostani pont megfelelő létszám, és így jó meccseket tudunk játszani.

– A rájátszásos rendszer nem tetszene?
– Sok országban, például Belgiumban is így játsszák a bajnokságot. Jó dolognak tartom, hiszen a több rangadó miatt sokkal több néző lenne a mérkőzéseken.

Olvasói sztorik