NB I

Hajnalig tartó bulira készülnek

A Debrecen és a Győr szombaton, a Videoton és a Ferencváros vasárnap játszik az utolsó fordulóban.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Szombaton este a Bp. Honvéd elleni találkozója végén új arénájában, a Nagyerdei Stadionban története hetedik bajnoki címét ünnepelheti a Debrecen csapata, amely az OTP Bank Liga utolsó fordulója előtt három ponttal és 14 góllal előzi meg a címvédő Győrt.

A DVSC vasárnap, a Puskás Akadémia otthonában aratott 1-0-s sikerével döntötte el a 2013–2014-es szezon aranyérmének a sorsát, mivel így a zárókörben még egy – váratlan – kudarc esetén is csak úgy veszíthetné el a bajnokságot, ha az ETO Stadion pályájának felújítása miatt Gyirmóton játszó Győr a gólkülönbséget tekintve beérné. A címvédésre ugyanakkor a győri csapatnál sem látnak valós esélyt. A klub honlapja kiemeli, hogy története eddigi legnagyobb bajnoki győzelme egy 9-0-s siker volt.

A harmincadik forduló egyetlen nyitott kérdése így az, hogy melyik csapat végez a harmadik helyen. A bronzérem megszerzése és ezzel az Európa Liga-selejtezőbeli szereplés kiharcolása a remek tavaszt produkáló Ferencváros kezében van, amely két hete sorozatban nyolcadik bajnoki sikerét aratta, és a Videoton újabb botlását kihasználva két ponttal riválisa elé került.

Thomas Doll együttese számára a feladat egyértelmű: le kell győznie a Puskás Ferenc Stadionban a Paksot, így a Videoton–Diósgyőr meccs eredményére nem kell figyelnie. Amennyiben a zöld-fehérek pontokat veszítenek a négymeccses győzelmi sorozatnál járó tolnai riválisukkal szemben, a fehérváriak visszaelőzhetik őket.

A nyolcadik helyen álló MTK számára is különleges lesz a záróforduló, ugyanis szombaton játssza majd utolsó mérkőzését a jelenlegi Hidegkuti-stadionban, amelynek helyén egy új, ötezer férőhelyes aréna épül.

Komoly előkészületek, programok Debrecenben

Debrecenben ezúttal is telt ház, húszezer néző lesz, a kispestiek elleni találkozóra már minden jegy elkelt – jelentette be Szilágyi Sándor, a klub ügyvezetője csütörtökön, a Nagyerdei Stadionban rendezett sajtótájékoztatón.

A Loki a bajnoki címmel köszöni meg Debrecennek az új létesítményt, a szurkolók pedig azzal, hogy ismét telt ház előtt focizhat a csapat – tette hozzá. Szilágyi Sándor tájékoztatása szerint a kapukat a 20 órás kezdés előtt két órával megnyitják, a csapat pedig együtt, autóbusszal érkezik a stadionhoz.

A hagyományoknak megfelelően a bajnoki érmek átadása előtt nyújtják át a Zilahi Zoltán-díjat és köszöntik Bódi Ádámot a századik mérkőzése alkalmából.

Páll László, a Nagyerdei Stadion Rekonstrukciós Kft. ügyvezető-igazgatója a sajtótájékoztatón elmondta: eddig háromszor vizsgázott jól az új létesítmény. A május elsejei megnyitón, majd az első hazai, Újpest ellen vívott, kiemelt kockázatú bajnokin, illetve az első nemzetközi mérkőzésen, a magyar-dán válogatott meccsen is telt házzal üzemelt az aréna.

Most a bajnokavatásra készülnek a Nagyerdőben: az érkező közönséget szombaton a Bocskai lövészdandár fúvószenekara és mazsorettek fogadják, a mérkőzés és a bajnokavatás után pedig zenés mulatót nyitnak a stadion érkezési szintjén.

A stadion északi kapujánál lévő rendezvénytéren a Kerozin és a Desperado együttesek lépnek fel, éjfélkor pedig a bajnokcsapat és a közönség kölcsönösen köszöntik egymást. A köszöntéseket hajnalig tartó buli követi a stadionnál.

OTP Bank Liga, 30. (utolsó) forduló

Május 30. péntek

19 óra: Pécsi MFC-Matias – Szombathelyi Haladás, játékvezető: Becséri (TV: Sport1)

Május 31. szombat

16 óra: Lombard Pápa Termál FC – Újpest FC, játékvezető: Szabó Zs. (TV: Sport1)

18 óra: Kecskeméti TE-Phoenix Mecano – Puskás Akadémia, játékvezető: Farkas Á.

18 óra: MTK – Kaposvári Rákóczi, játékvezető: Pintér (TV: Sport1)

20 óra: Győri ETO FC – Mezőkövesd-Zsóry FC, Gyirmót, játékvezető: Erdős (TV: Sport1)

20 óra: Debreceni VSC-TEVA – Bp. Honvéd, játékvezető: Andó-Szabó (TV: Duna)

Június 1. vasárnap

16.30: Videoton FC – Diósgyőri VTK, játékvezető: Bognár (TV: Duna)

16.30: Ferencvárosi TC – MVM Paks, játékvezető: Iványi (TV: Sport2)

Olvasói sztorik