NB I

Az igazi ünneplés csak most következik

Bódi Ádám szerint minden futballista álma, hogy olyan döntő gólokat szerezzen, mint ő a Puskás Akadémia ellen.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Vasárnap délután pótolták az élvonal 29. fordulójából elmaradt Puskás Akadémia – Debrecen találkozót. Az éllovas vendégcsapat 1-0-ra nyert a felcsúti Pancho Arénában, a győztes gólt szerző Bódi Ádám pedig fennállása hetedik bajnoki címéhez segítette csapatát. Persze, hivatalosan még nem hirdettek bajnokot, de a Győri ETO-nak sokkal rosszabb a gólkülönbsége, amit egy mérkőzésen lehetetlen ledolgozni.

A Rangadó.hu megkeresésére a DVSC-TEVA játékosa, Bódi Ádám elmondta, hogy nagy nyomás volt a csapaton, és a Puskás Akadémia futballistáiról is említést tett, akik végig profi módon álltak a mérkőzéshez.

– Milyen volt a Puskás Akadémia elleni meccs?
– Jó volt, mert sikeresen vettük ezt a mérkőzést, amely számunkra bajnoki döntő volt – mondta Bódi Ádám. – Nagyon nehéz meccs volt belülről is. Többen is mondták a baráti társaságomból, hogy lehetett érezni a csapaton a feszültséget, és azt, hogy számunkra komoly tétje van a mérkőzésnek. Szerencsére sikerült gólt szereznünk. Az első félidőben is voltak helyzeteink, majd a gólunk után is, ezért megérdemelten nyertünk. Tudtuk, hogy a Puskás Akadémiának előrefelé nagyon veszélyes játékosai vannak, de sikerült kikapcsolnunk őket, és megnyertük a mérkőzést.

– Mekkora nyomás nehezedett a csapatra a meccs előtt?
– Mindenki átérezte a találkozó fontosságát. Nem szerettük volna az utolsó fordulóra hagyni a döntést. A vonalat még nem húzták meg, de mindenki tudja, hogy az utolsó meccsünk hazai pályán, telt ház előtt lesz, az új stadionban. Sokkal könnyebb lehet a dolgunk, ha nincs meg az a nyomás, hogy mindenképpen nyernünk kell. Persze, így is nyerni akarunk, de szeretnénk felszabadult játékkal kiszolgálni a közönséget.

– Milyen érzés volt bajnoki címet érő gólt lőni?
– Amikor berúgtam, akkor még nem tudtam, hogy ez lesz a mérkőzés egyetlen gólja. Nagyon örülök, mert a csapatnak három pontot jelentett. Számomra is csodálatos érzés, hiszen a világon minden futballista örül neki, ha ilyen fontos gólt szerez.

– A Puskás Akadémia már bennmaradt az élvonalban. Mennyire volt kemény az ellenfél?
– Ez sokféleképpen elsülhetett volna. Itt profi labdarúgókról beszélünk. Nem hiszem, hogy számukra a tétnélküliség befolyásolta volna a mérkőzést, ez látszott is, mert nagyon masszívan futballoztak. Ha valaki úgy áll hozzá, hogy nem érdekli a mérkőzés, akkor az egyrészt nem profi játékos, másrészt saját maga alatt vágja a fát. Úgy gondolom, hogy ez Debrecenben így működne, de szerintem más csapatoknál is.

– A mérkőzés után nagy volt az ünneplés?
– Volt ünneplés, de az igazi majd hazai pályán lesz hétvégén. A hazaút már nagyon jó hangulatban telt, majd Debrecenben összerázódtunk Bernáth Csabi Roncsbárjában zárás után. Összejöttünk, és átbeszéltük az egész idényt. Nagyon jó hangulat volt. Szeretjük az ilyesmit.

– Mire készülnek az utolsó bajnokin?
– Még nem tudjuk a hivatalos forgatókönyvet, de a Honvéd elleni mérkőzésen mindenképpen felszabadult játékot és győzelmet várok. Olyan játékkal akarunk előrukkolni, hogy a nézők is élvezzék a mérkőzést. A legutóbbi meccsünk hazai pályán az Újpest ellen inkább küzdelmes volt, mint sem látványos.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik