NB I

Elmaradt a felcsúti bajnokavatás!

Szakadt az eső a Pancho Arénában és környékén, ezért nem játszották le a Puskás Akadémia – Debrecen meccset.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

FRISS:

Az MLSZ illetékesei a két klub vezetőivel egyeztetve megpróbálnak találni egy olyan időpontot, ami mindenkinek megfelel. Annyi biztos, a két csapat szeretné minél hamarabb bepótolni ezt a bajnokit. A jövő héten a válogatott edzőtáborozása és Dánia elleni, csütörtöki meccse miatt legkorábban szombaton lehetne pótolni, de a vasárnapi időpont valószínűbb.

Edzői nyilatkozatok

Benczés Miklós, Puskás FC: – Jó lett volna ma futballozni, a játékosok is erre készültek, de nem tudunk mit tenni. Valamikor le kell játszani ezt a mérkőzést, úgyhogy a hétvégén is készülni fogunk.

Kondás Elemér, DVSC: – A magunk részéről sajnáljuk, hogy így alakult, elutaztunk Felcsútra Debrecenből, ami nem kis távolság, de az elemekkel nem tudunk harcolni. Várjuk a versenybizottság hétfői döntését, mást nem tehetünk.

A sajtótájékoztatón megszólalt a pályát építő Pharos 95 Kft. ügyvezetője, Végh Gábor is:

– Nem a víz mennyiségével volt baj, hanem azzal, hogy ilyen rövid idő alatt esett le, a föld egyszerűen nem tudta elvezetni ezt a mennyiségű vizet ilyen rövid idő alatt. Ha csak egy órával korábban elállt volna az eső, bizonyára le lehetett volna játszani a meccset. Ilyen időjárási körülmények között Európa egyetlen pályáján sem lehetett volna mérkőzést rendezni.

(forrás: pfla.hu)

Korábban írtuk:

Néhány percig enyhülni látszott az időjárás, de aztán újra szakadni kezdett az eső, ezért a játékvezető hivatalosan úgy döntött, hogy nem lehet mérkőzést játszani! A szurkolók hangosan tüntetnek a döntés ellen, de a Debrecen bajnokavatására néhány napig még várni kell.

Néhány perccel 19 óra után alábbhagyott az eső, és kezd tisztulni az égbolt. Végleges döntés még mindig nincs, de állítólag 19:40-kor kezdhetik a meccset. Közben érdemes megjegyezni, hogy talán mindkét csapat számára kényelmesebb lenne, ha elhalasztanák a találkozót, és csak a jövő héten játszanák le. A debreceniek akkor már tudnák, mit játszott szombaton a Győr a Kaposvár otthonában, a felcsútiak pedig ismernék a Mezőkövesd vasárnapi, Videoton elleni meccsének eredményét…

19:05-kor elállt az eső, végső döntés még mindig nincs, de minden valószínűség szerint lesz meccs.

A listavezető DVSC a három pontért érkezett Felcsútra, hiszen győzelem esetén behozhatatlan előnybe kerül a második Győrrel szemben, és begyűjti fennállása hetedik bajnoki címét.

A csütörtöki országos kiterjedésű vihar mára csillapodott, de délután óta Felcsúton és környékén ismét szakad az eső. A játékvezető még nem döntött, hogy megrendezhetik-e a meccset, de erősen kétséges, mert a labda a pálya bizonyos pontjain a tócsa foglyává válik. A csapatok egyelőre nem kezdték el a bemelegítést, a bíró 18:50-kor dönt, hogy érdemes-e tovább várni, vagy mindenki mehet haza…

A legfrissebb hírek szerint Bognár Tamás játékvezető a szabályok értelmében 19:30-ig vár, és ha addigra alábbhagy az eső, és játékra alkalmassá válik a néhány hete átadott, alácsövezett gyepszőnyeg, akkor lehet meccset játszani.

Olvasói sztorik