NB I

Tízezer feletti átlagnézőszám a cél

A klubigazgató elmondta, hogy védő- és támadópozícióban is erősítenének a BL-selejtező előtt.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Dr. Róka Géza, a gyakorlatilag már bajnoknak tekinthető DVSC klubigazgatója a Sport TV Mai helyzet című műsorában beszélt a klub erősítési terveiről, és arról, hogy az új stadionnal és egy sikeres BL-meneteléssel hogyan növekedhetnek a klub bevételei.

Bár még nem ért véget a bajnoki szezon, de már gyakorlatilag bajnoknak tekinthető a DVSC-TEVA. Róka Géza klubigazgató szerint az új stadion és a hetedik bajnoki cím miatt is fontos év a 2014-es a klub életében. A stadionban eddig egy tétmeccs, egy válogatott találkozó és az ünnepélyes megnyitó került megrendezésre, és már leszűrték a tapasztalatokat.

– Jó ötlet volt Debrecenben stadiont építeni, mert úgy tűnik, hogy a jegybevételeink és a stadion által generált bevételek hozzá tudnak járulni a klub költségvetéséhez – mondta Róka Géza, aki számszerűsítette is a célokat. – Szeretnénk elérni, hogy tíz-tizenegyezres átlagnézőszáma legyen a Nagyerdei Stadionban a DVSC mérkőzéseinek. Ha ezt sikerül elérni, és tartani ezt a számot, az nagy siker lesz.

Hozzátette, hogy a stadionnak addig van értelme, amíg sikeres csapat szerepel benne. Ők bajnoki címmel nyitották a létesítményt, és ezt egy sikeres nemzetközi kupaszerepléssel szeretnék megkoronázni, ehhez igazolni is fognak.

– Természetesen erősíteni kell a csapatot, konkrétan annyit tudok, hogy a nemzetközi sorozatra védő és támadó pozícióban is erősítenénk.

Nyilvánosságra került, hogy a klub 383 milliós veszteséggel zárta az évet. A klubigazgató szerint van megoldás.

– A klub bevételeit jelentősen növelni kell. Erre kiváló lehetőség az új stadion, bízunk a tartósan és jelentősen megnövekedett jegyár-bevételben és az új stadion, az új közeg által felkínált reklámlehetőségekben. Hozzá kell tenni, hogy ezt a bajnoki címet úgy értük el, hogy a költségvetés tekintetében már dobogón sem vagyunk a magyar élcsapatok között. Ezen a területen előre kell lépnünk, de látjuk a lehetőséget, és úgy néz ki, van megoldás, amihez a stadion is hozzájárul.

A műsorvezető felvetette, mi történne a Lokinál, ha a klub a költségvetés tekintetében is felkerülne a magyar dobogóra?

– Azt jelentené, hogy jócskán megnövekednének a lehetőségek, elsősorban a játékosállományt tudnánk megerősíteni. Még jobb, még tapasztaltabb, európai szinten is rutinos játékosokkal, olyanokkal, akikkel talán még a BL-ben is nagyobb esélyünk lenne a továbbjutásra – válaszolta a klubigazgató.

A debrecenieknek merész álmaik vannak a BL-t illetően, amiket a klubvezető most még ki sem mer mondani. Azt viszont leszögezte, hogy anyagilag a csoportkörbe jutás az igazi előrelépés, és nem csak az UEFA által fizetett prémiumokkal generálhat bevételt.

– A jó szereplésnek egy olyan hozadéka is van, hogy a játékos-értékesítés is könnyebben mehet, mert meg tudjuk mutatni a játékosokat a nemzetközi színtéren.

A bajnoki címet tulajdonképpen már csak matematikailag bukhatja el a klub, de a játékosok még nem engedtek le.

– Ez egy fegyelmezett társaság. Sokszor kérdezik, hogy mi a titkunk, és az egyik titok, ha annak lehet egyáltalán nevezni, ebben rejlik, hogy jó a közösség, több mint egy csapat. Érezni a hangulaton, hogy sikerült megszerezni a bajnoki címet, de azt is látni, hogy fegyelmezetten próbálnak koncentrálni az utolsó bajnoki fordulóra. Azt is meg szeretnék nyerni – mondta végül Róka Géza.

Olvasói sztorik