NB I

Bíznak a fellebbezésben

A miskolci csapat jogi képviselője, dr. Dányi Szilárd elmondta, hogy Tomiszlav Szivics eltiltása szabálysértő volt.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Magyar Labdarúgó Szövetség fél évre eltiltotta mindennemű labdarúgással kapcsolatos tevékenységtől Tomiszlav Szivicset, a Diósgyőr vezetőedzőjét. A szerb tréner a Haladás elleni meccs utáni nyilatkozatában utalt arra, hogy a mérkőzés végeredményét szándékosan befolyásolta a játékvezető.

A Rangadó.hu megkeresésére a Diósgyőri VTK jogi képviselője, dr. Dányi Szilárd kommentálta az MLSZ ésszerűtlen döntését, és elmondta, hogy pénteken a miskolci klub illetékesei ötoldalas fellebbezést nyújtanak be.

– A sporttörvény erre lehetőséget ad minden sportág szakszövetségének, így a Magyar Labdarúgó Szövetségnek is. Hogy ki lehet szabni ezt a büntetést, annak van jogi alapja, ezt nem lehet elvitatni – mondta dr. Dányi Szilárd. – A sporttörvény meghatározza, hogy milyen büntetések alkalmazhatóak mind a sportszervezettel, mind a sportolóval, mind a sportszakemberrel szemben. Ilyen fajta szankciók alkalmazására lehetőséget ad a sporttörvény.

Ha az MLSZ büntetése életben marad, akkor a szerb tréner fél évig el lesz lehetetlenítve a munkavégzés szempontjából.

– Reményeink szerint nem, mert ezt a szabálysértő határozatot nem fogadjuk el. A fellebbezést már bejelentettük, reményeink szerint pénteken már az indoklás is beadásra kerül. Bízunk benne, hogy ez a határozat megváltoztatásra fog kerülni, mert véleményünk szerint szabálysértő, függetlenül attól, hogy ez alkalmazható, csak szerintünk ennek jelen esetben nincs meg a szabályzati alapja – tette hozzá a diósgyőri klub jogi képviselője, dr. Dányi Szilárd.

A bizottság döntése ellen Szivics fellebbezett, ennek azonban nincs halasztó hatálya, így a vezetőedző eltiltása máris érvénybe lépett. A másodfokú döntés megszületéséig – és amennyiben az adminisztrációs akadályok is elhárulnak –, a DVTK utánpótlás-igazgatója, Bene Ferenc vezényli majd az edzéseket, és ő ülhet le a kispadra a Magyar Kupa döntőjén is.

A DVTK méltányossági kérelemmel fordult a Magyar Labdarúgó Szövetséghez annak érdekében, hogy Tomiszlav Szivics a kispadról irányíthassa csapatát a Magyar Kupa-döntőn – írja a klub hivatalos honlapja.

A rendkívül szigorú fegyelmi büntetés ellen a határozat kihirdetés után a fellebbezés bejelentésre került, azonban ennek nincs halasztó hatálya. Ezért Szabó Tamás, a diósgyőri klub ügyvezetője csütörtök este méltányossági kérelemmel fordult az MLSZ vezetéséhez, amelyben kérvényezte, hogy Tomiszlav Szivics eltiltását a fellebbezés elbírálásáig függesszék fel és a kispadról irányíthassa csapatát a magyar labdarúgás ünnepén.

Megérkezett a fellebbezés!

Tomiszlav Szivics, a DVTK vezetőedzőjének ügyében a csütörtöki napon hozott döntéssel kapcsolatos fellebbezés indokolása a pénteki napon megérkezett a Magyar Labdarúgó Szövetséghez – írja a diósgyőri klub honlapja.

A fellebbezés indokolásában Tomiszlav Szivics jogi képviselője útján kérte többek között azt is, hogy mivel az első fokú tárgyalás is egy rendkívüli fegyelmi bizottsági ülés keretében történt, a másodfokú eljárást is szíveskedjen a szövetség illetékes bizottsága soron kívül, még a Magyar Kupa döntőt megelőzően, azaz legkésőbb a szombati napon lefolytatni.

Olvasói sztorik