NB I

Kovács Zoltán visszatér?

A DVTK sportigazgatóját megkereste a belga tulajdonos, de megállapodás egyelőre nincs.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Ég a talaj Roderick Duchatelet, az Újpest tulajdonosának lába alatt, ezért a belga a klub korábbi ikonjához fordult segítségért. Szerda este felkérte Kovács Zoltánt, a Diósgyőr sportigazgatóját, hogy térjen vissza a Megyeri útra – írja a Bors.

A korábbi újpesti csatár 2010 januárjától 2011 júliusáig már betöltötte a sportigazgatói szerepet a lila-fehéreknél, ám később megromlott a viszonya a korábbi tulajdonossal, ezért távoznia kellett. Előbb az MTVA-nál látott el szaktanácsadói feladatot, majd tavaly júliustól Diósgyőrben vállalt munkát, ahol sikeres: a csapat bejutott a Magyar Kupa- és a Ligakupa-döntőbe, és matematikailag még versenyben van a bajnokságban a harmadik helyért.

Kovács újpesti megkeresése több szempontból is pikáns. Egyrészt, mert az MK-finálét a Diósgyőr éppen az Újpesttel játssza, másrészt a belga korábban már megkörnyékezte a szakembert, aki elmondása szerint a bábu szerepét nem akarta vállalni. Harmadrészt, ismerve az újpesti kedvenc remek kapcsolatát Orbán Viktor miniszterelnökkel, sokan arra gondolnak, hogy a klub vezetésében hamarosan jelentős változások várhatóak, magyarul: Kovács Zoltánnal együtt talán egy Fideszhez közeli megmentő is érkezhet a klubhoz.

Akár új többségi tulajdonosról is szó lehet. Ami biztos, Duchatelet-re nagy nyomás nehezedik: a szurkolók többször megfenyegették már, és a politika sem nézi jó szemmel, hogy játékoslerakatnak használ egy 129 éves magyar klubot. A belga tehát tudja, vagy rendbe szedi a csapatot, vagy szedheti a sátorfáját.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik