NB I

Új otthonában játszik a Debrecen

Első bajnoki meccsét játssza szombaton az új Nagyerdei Stadionban a listavezető DVSC.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A listavezető hajdúságiaknak szinte kötelező győzniük az Újpest ellen, hogy megőrizzék kedvező helyzetüket közvetlen üldözőjükkel, a hárompontos hátránnyal második, címvédő Győrrel szemben az élvonal 28. fordulója után is.

A bajnoki formákat tekintve Kondás Elemér csapata egyértelmű favoritja a május 1-jén átadott Nagyerdei Stadionban sorra kerülő meccsnek, már csak azért is, mert legutóbbi két találkozóján öt-öt gólt rúgva nyert, míg a fővárosi együttes legutóbbi hat mérkőzésén összesen egy pontot szerzett. A hétközi Magyar Kupa-elődöntők ugyanakkor némileg árnyalják a képet, az Újpest ugyanis 3-0-ra legyőzte az MTK-t, ezzel fináléba jutott, míg a DVSC az első mérkőzésen kiharcolt 4-2-es előnyét percek alatt elvesztette Diósgyőrben a szerdai visszavágón, és 2-0-s vereségével kiesett.

Az üldöző Győr magabiztosan menetel az elmúlt hetekben, így meglepetés lenne, ha négymérkőzéses győzelmi sorozata éppen vasárnap, a Bp. Honvéd ellen szakadna meg. A kispestieknél a múlt héten edzőváltás történt, ám így sem sikerült megtörni a csapat rossz sorozatát, amely már hat vereségből áll.

A DVTK kupafináléba jutásával a dobogó harmadik fokáért zajló harc jelentősége alaposan megnőtt szerda este óta. A Diósgyőr ugyanis jelen állás szerint – az Újpest nemzetközi kupákból történt kizárása miatt – akkor is Európa Liga-induló lesz, ha kikap a döntőben, így a bajnokságból csak a második és a harmadik helyezett vehet részt a második számú európai kupasorozat selejtezőjében.

A dobogó alsó fokáért az azonos pontszámmal álló Videoton és a Ferencváros vív kiélezett harcot, de még a két együttest három pontra követő Haladás is megszerezheti a bronzérmet. A DVTK ötpontos hátránya viszont már soknak tűnik három fordulóval a pontvadászat vége előtt.

A jelenleg harmadik székesfehérvári együttes a reménytelen helyzetben lévő, sereghajtó Kaposvárt fogadja, az FTC a Diósgyőrrel játszik majd rangadót, a Haladás pedig az utóbbi két mérkőzésre feltámadt Paksot látja vendégül.

A 28. forduló a bajnoki címről és a harmadik helyről sem dönthet véglegesen, ugyanakkor a kiesés kérdése eldőlhet a hétvégén. A Kaposvár gyakorlatilag csak győzelemmel kerülheti el az azonnali búcsút, ám még a három pont sem segít rajta, ha a kilenc ponttal előtte álló Puskás Akadémia és Paks szerez legalább egy-egy pontot.

A 15. helyezett Mezőkövesd öt ponttal van lemaradva két közvetlen riválisától, illetve hattal az Újpesttől, így ha nem nyer Pécsen, az előtte állók viszont begyűjtik a három pontot, akkor a Kaposvárhoz hasonlóan kiesik.

OTP Bank Liga, 28. forduló

Május 9. péntek

19 óra: MTK – Puskás Akadémia, játékvezető: Solymosi (TV: Sport1)

Május 10. szombat

14 óra: Ferencvárosi TC – Diósgyőri VTK, játékvezető: Kassai (TV: Duna)

16 óra: Kecskeméti TE-Phoenix Mecano – Lombard Pápa Termál FC, játékvezető: Becséri

16 óra: Pécsi MFC-Matias – Mezőkövesd-Zsóry FC, játékvezető: Vad II (TV: Sport1)

18 óra: Videoton FC – Kaposvári Rákóczi, játékvezető: Farkas Á. (TV: Sport1)

20 óra: Debreceni VSC-TEVA – Újpest FC, játékvezető: Erdős (TV: Sport1)

Május 11. vasárnap

16.30: Győri ETO FC – Bp. Honvéd, játékvezető: Iványi (TV: M1)

18.30: Szombathelyi Haladás – MVM Paks, játékvezető: Szabó Zs. (TV: SportM)

Olvasói sztorik