NB I

„A Debrecen nem fog kétszer bukni”

Az ETO vezetőedzője, Horváth Ferenc úgy látja, a bajnoki cím egyre távolabb kerül csapatától.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Kisalföld című napilap internetes kiadásának olvasói feltehették kérdéseiket Horváth Ferencnek, a Győri ETO vezetőedzőjének. A válaszokból megtudhattuk többek közt, hogy a tréner a Pécs elleni vereséget sajnálja leginkább a tavaszi pontvesztések közül, illetve szóba került egy-két név a lehetséges érkezők közül.

– Bukik még annyit a Debrecen, hogy az a Győrnek jó legyen?
– Sajnos, a bajnoki cím egyre távolabb kerül, és nem a saját kezünkben van elsősorban a sorsunk. Úgy gondolom, hogy a Debrecen nem fog már kétszer bukni, de ne legyen igazam – válaszolta Horváth Ferenc. – Arra viszont készen kell állnunk, hogy ha bármi történik, akkor rajtunk ne múljon a címvédés. Az bizakodásra ad okot, hogy a legnépszerűbb európai bajnokságokban (angol, spanyol) körbeverések vannak, vagyis még bármi megtörténhet itthon is. A legfontosabb, hogy tiszta legyen a lelkiismeretünk, s mindent megtegyünk a siker érdekében.

– Terveznek-e változtatni a csapaton esetleges igazolásokkal?
– Egyelőre posztokat és konkrét neveket sem tudok mondani. Amit elárulhatok, hogy nyerő habitusú, sikerre éhes játékosokat szeretnénk igazolni. Ez lesz az elsődleges szempont. Nem szeretnénk sokat igazolni, de akik Győrbe érkezhetnek, ők mindenképp minőségi erősítést fognak képviselni.

– Nem gondolkodnak azon, hogy a nyári átigazolási szezonban vissza kéne hozni a csapathoz az ETO-nevelésű játékosokat? Elsősorban Zámbó Bencére és Varga Róbertre gondolok.
– Varga Róbert esetében valóban szóba került, hogy visszakerüljön Győrbe, de egyelőre nincsenek végleges nevek. Az biztos, hogy jövőre is szerepet kapnak az ETO saját nevelésű játékosai, terveink szerint több fiatalt is felhozunk az első keretbe.

– Völgyi a keretben már ott volt legutóbb, ezek szerint jó útra tért?
– Ha jobb lesz annál a játékosnál, aki jelenleg a helyén játszik, akkor ő fog bizalmat kapni.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik