NB I

„Ez a keret alkalmas a bajnoki címre”

Vadicska Zsolt szerint az új Nagyerdei Stadion nagy lökést adhat a Lokinak a bajnoki hajrára.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Csütörtökön este átadták Debrecenben az új Nagyerdei Stadiont. A húszezer férőhelyes, impozáns létesítmény nyitómérkőzésén több korábbi debreceni legenda is részt vett. A gálamérkőzésén pályára lépett a Debreceni Labdarúgó Akadémia technikai vezetője, Vadicska Zsolt is, aki korábban 227 meccsen szerepelt a Lokiban. A DVSC-TEVA jövő szombaton, az élvonal 28. fordulójában játszhat először új otthonában, az Újpest ellen tesztelheti először élesben az új arénát.

A Rangadó.hu megkeresésére Vadicska Zsolt elmondta, hogy szerinte a Debrecen be fogja húzni a bajnokságot, és a Magyar Kupa megnyerésére is nagy esélye van.

– Hogy érezte magát a megnyitón?
– Fantasztikus élmény volt, hiszen egy olyan létesítménybe tehettem be a lábamat, ami Debrecennek már nagyon megérett. Ez a komplexum minden igényt kiszolgál és kielégít. Külföldön már láthattunk ilyen stadionokat, a szerencsésebbek pályára is léphettek benne, de ez itt Magyarországon fantasztikus érzés – mondta Vadicska Zsolt.

– És a mérkőzésen milyen volt pályára lépni?
– Játszottam már húszezer néző előtt, de nem Debrecenben. Óriási élmény volt az öregfiúk-csapattal egy ilyen szép stadionban, húszezer néző előtt fellépni, ráadásul azokkal a társakkal, akikkel régen együtt játszottam.

Az önök generációja is jó volt, de a mostaniakra sem lehet panasz…
– Ez a csapat mindenképpen aranyesélyes, és szerintem meg is fogja nyerni a bajnokságot. A srácok meg fogják tölteni a stadiont tartalommal, és eredményességgel is. Szép jövő elé nézünk. A keret alkalmas rá, hogy megnyerje a bajnokságot. A saját kezünkben van a sorsunk. Minden mérkőzést meg kell nyerni, és nem szabad más csapatok botlását várni.

– A Magyar Kupában is áll még a Loki.
– Nehéz egyszerre két fronton is érvényesülni, de egy olyan sikerorientált csapatnak, amilyen a Debrecen, meg kell felelnie a kihívásnak. Ilyenkor gyakran jönnek a nem várt sérülések, a sárga lapok, amelyek befolyásoló tényezők. Nem hiszem, hogy Magyarországon van olyan hosszú kispad, amivel minden problémát meg lehet oldani. Ez az egyetlen félő dolog. Ha elfogynak az emberek, akkor nehéz két fronton érvényesülni.

– Az elmúlt hetekben többen is mondták, hogy megtorpant a Debrecen. Az új stadion lökést adhat a bajnokság hajrájára?
– Itt élsportolókról beszélünk, akiknek hatalmas élmény egy ilyen létesítményben mérkőzést játszani. Bajnoki trófeát ünnepelni felemelő érzés lenne ebben a stadionban. Csütörtökön is hatalmas ámulattal léptek pályára a játékosok. Szerintem ez fontos tényező lehet a jövőre nézve.

Olvasói sztorik