NB I

Egy este a rasszizmusról

A Sport TV csütörtök esti műsora különleges kiadásban foglalkozik majd a társadalmi jelenséggel.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Sport TV csütörtök esti, Trash Talk című műsora különleges, kilencvenperces kiadásban foglalkozik majd a rasszizmussal, amelynek apropóját az NBA-ben zajló Sterling-ügy adja. A műsor vendége George F. Hemingway, a Bp. Honvéd tulajdonosa, és a Los Angeles Clippers szurkolója lesz.

Nagy vihart kavart az utóbbi időben a Los Angeles Clippers tulajdonosa, Donald Sterling ügye, akiről rasszista hangvételű telefonbeszélgetés szivárgott ki, majd a liga a lehető legszigorúbb büntetéssel sújtotta: örökre eltiltotta, és nemcsak NBA-mérkőzésekre nem mehet, de a saját csapata létesítményeibe sem teheti be a lábát. Emellett 2,5 millió dolláros büntetést szabtak ki rá, és előreláthatólag a klubtól is meg kell majd válnia.

A Sport TV Trash Talk című műsorában ezt az ügyet járják körbe, és azt az embert fogadják, aki a legtöbbet tudja hazánkban a helyzetről. Egyrészt, mert a Los Angeles Clippers szurkolója, másrészt, mert maga is klubtulajdonos, övé a Bp. Honvéd csapata (ahol több afroamerikai játékos is játszik). Ő nem más, mint George F. Hemingway.

A szókimondó klubvezető beszél róla, mi a véleménye Sterlingről, milyen megoldást lát a liga részéről, és hogyan kezelik az ilyen helyzeteket az óceán túlpartján. Talán arra is választ kapunk, hogy az MLSZ NB I-es bizottságának elnökeként itthon milyen lépéseket tenne hasonló ügyben.

Az amerikai botránnyal egy időben, úgy tűnik, Daniel Alvesnek, a Barcelona sztárjának az elmúlt hetekben sikerült megtalálnia a rasszizmus elleni leghatásosabb fegyvert, a humort. Azóta fejtegetik, hogy előre eltervezett kampányról volt-e szó, de az biztos, hogy világméretűvé duzzadt a banánevés.

Az ugyancsak csütörtökön látható Zuhanyhíradó című műsorban a szakértők, Murányi András, Szanyó Károly és Várhidi Péter erről is beszélnek majd, sok más érdekesség mellett.

Zuhanyhíradó: május 1. csütörtök, 19.30, Sport1 (élő)

Trash Talk: május 1. csütörtök, 21.30, Sport1 (élő)

Olvasói sztorik