NB I

Anyagi biztonság Kispesten

Bejelentették, hogy az olasz Ideasport nevű cég értékesíti a jövőben a klub marketingjogait.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

George F. Hemingway, a klub tulajdonosa a keddi sajtótájékoztatón bejelentette, hogy az Olaszországban nagy múlttal és sok kapcsolattal rendelkező cég magyarországi leányvállalata jelentős összeggel járul hozzá az egyesület költségvetéséhez, és ez anyagi biztonságot jelent a klubnak. A pontos összeget nem hozták nyilvánosságra, mindössze annyit lehet tudni, hogy idén három részletben kap pénzt a klub az Ideasporttól.

A megállapodás 2016. június 30-ig szól, amelynek értelmében a tavaszi idény végéig az Ideasport, ősztől pedig a cég által hozott, várhatóan olasz támogató lesz a kispestiek mezszponzora.

Claudio Alluni, az Ideasport vezetője elmondta, hogy cégük LED-hirdetőtáblák értékesítésével foglalkozik, és több élvonalbeli olasz klubnak közvetít szponzorokat, illetve támogatókat. A Bolognával direkt módon, míg a Fiorentinával, a Napolival és az Empolival közvetetten állnak üzleti kapcsolatban. Közép-Európában eddig csak a szlovén Nova Goricánál voltak jelen, Magyarországon azért döntöttek a Honvéd mellett, mert itt ez az egyik legnagyobb hagyománnyal rendelkező futballklub.

Alluni úgy fogalmazott, szeretnék olasz üzleti partnereiket idehozni, de emellett a jelentősebb magyarországi cégeket is megnyerni támogatónak. Távlati elképzelésük pedig az, hogy az új kispesti stadion VIP-páholyának vendégei LED-képernyőkön is nyomon követhessék majd a mérkőzéseket.

George F. Hemingway az új üzleti kapcsolattól azt reméli, enyhül az ő vállára nehezedő teher, miszerint eddig egyedül ő biztosította a klub fenntartását, valamint, hogy hamarosan olasz cégek is megjelennek majd a támogatók között.

– A futball számára a pénz az anyatej, anélkül pedig mint tudjuk, a csecsemő is elpusztul – osztotta meg a labdarúgásról alkotott filozófiáját a klubtulajdonos, aki szerint a legfontosabb feladat az, hogy a nézőket visszahozzák a Bozsik-stadionba. Mint elmondta, szombaton 4500-an látogattak ki a Ferencváros elleni bajnokira, az átlagnézőszám azonban csak 2500-ra tehető.

– A legfontosabb feladatunk, hogy a nézőket visszahozzuk a lelátókra, mert az elmúlt harminc-negyven évben két generáció úgy nőtt fel, hogy nem láthatott minőségi futballt – jelentette ki Hemingway, aki szerint a szurkolók száma akkor növekedhet, ha a csapatot az akadémián nevelkedett hazai fiatalok alkotják, illetve ha javul a stadionban a nézők komfortérzete, ugyanakkor eltűnnek onnan a rendbontók.

Marco Rossi vezetőedző sorsával kapcsolatban annyit mondott, hogy az olasz szakember szerződése a tavaszi idény végéig szól, s majd májusban döntenek arról, hogy adnak-e neki újabb ajánlatot.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik