NB I

Nehéz dolga van Burgosnak

A salvadori csatár játékára nem igazán számítanak az ETO-nál, ettől függetlenül várja a válogatott meghívót.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Továbbra sincs szerencséje Rafael Burgosnak. Az osztrák SV Ried salvadori kölcsöncsatára az előző szezonban alapember volt Kecskeméten, majd nyáron Győrbe igazolt. A bajnokcsapatba azonban nem fér be, eddig mindössze hat bajnoki mérkőzésen volt kezdő, további három alkalommal csereként lépett pályára.

Korábban már többször nyilatkozott arról, hogy távozni szeretne az ETO-tól, de Horváth Ferenc érkezése után azt mondta, bízik benne, hogy új esélyt kap. A laprensagrafica.com oldalon olvasható interjúban arról beszél, hogy a magyar bajnokságnak június elsején lesz vége, de reméli, hogy ott lehet hazája válogatottjának Elefántcsontpart és Spanyolország elleni meccsén, amelyet június 4-én, illetve három nappal később rendeznek.

Felvetette annak a lehetőségét is, hogy nem marad Győrben, mert nehéz helyzetbe került, régóta nem játszik. Továbbra is szerződése van az osztrák klubbal, és várja a híreket a képviselőitől.

Némi túlzással azt mondta, tíz riválisa van a posztján a győri klubnál. Hozzátette: az év elején voltak ajánlatai Magyarországról és máshonnan is, de csapatneveket nem árult el, és azt sem, mely országokról van szó hazánkon kívül. Nem automatikus, hogy a magyar bajnokságban marad, de az sem, hogy visszatér a Riedhez.

Ennek ellenére továbbra is reménykedik, hogy az új szövetségi kapitány is behívja a válogatottba, amely június elején két meccset is játszik. Elefántcsontpart és Spanyolország ellen az Egyesült Államokban játszik majd csapatuk, de mivel június 30-ig szól a szerződése Győrben, a mérkőzések után Salvador helyett visszatérne az ETO-hoz, ha szükséges.

Olvasói sztorik