NB I

Két gólt ajándékoztak a Haladásnak

A 23. forduló legszebb gólját szerző Czvitkovics Péternek az edzéseken is jól mennek a távoli lövések.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Pénteken a Haladást fogadta a Puskás Akadémia az élvonal 23. fordulójának nyitómeccsén. A jó formában lévő csapatok összecsapásából a szombathelyiek jöttek ki jobban, hiszen 2-1-re. nyertek A felcsútiak szépségdíjas találatát az a Czvitkovics Péter szerezte, aki a Rangadó.hu megkeresésére elmondta, hogy két gólt ajándékoztak a szervezetten védekező ellenfelüknek, támadásban pedig felállt védelem ellen hiányzott a játékukból az átütőerő.

– Úgy gondolom, hogy adtunk a Haladásnak két könnyű gólt, amiért nem nagyon kellett megküzdeniük – kezdte Czvitkovics Péter. – Próbáltuk játszani a játékunkat, kicsit nehézkesen ment, a Haladás jól megszervezte a védekezését. De egyáltalán nem éreztem a mérkőzésben, hogy ők fogják megnyerni. Ajándékoztunk két gólt nekik, ők ezzel nagyon jól éltek. A második félidőben tudták játszani a saját játékukat, és volt egy-két veszélyes kontrájuk is. Nálunk pedig hiányzott az átütőerő, főleg húsz-huszonöt méteren belül. Nem sikerült azokat a dolgokat megvalósítanunk felállt védelem ellen, amiket az elmúlt néhány meccsen jól csináltunk. Önbizalom és a pontok terén is fontos lett volna, hogy ne kapjunk ki ezen a meccsen, de nem lettünk ettől rosszabb csapat. Próbáljuk csinálni, amit eddig, aztán meglátjuk, hogy a jövőben ez mennyire fog sikerrel párosulni.

A rutinos középpályás hozzátette, hogy jól játszva eljutottak a Haladás kapuja elé, ott azonban hiba csúszott az utolsó passzokba.

– Nagyon jól eljutottunk a támadó harmadba, de ott a befejezések és az utolsó passzok nem jól sikerültek. A szélen nem mertük megcsinálni az egy-egy elleni szituációkat, és szerintem emiatt nem sikerült jobban a mérkőzés. A Haladásnál volt az előny, tudták, mit akarnak játszani. A legnagyobb probléma, hogy ajándékoztunk nekik két gólt.

Guzmics vezetőgólja után Czvitkovics hatalmas találattal egyenlített, amit a forduló góljának választottak. A korábbi tízszeres válogatott labdarúgó elárulta, hogy az edzéseken is jól mennek neki a távoli lövések, de sajnálja, hogy csak néhány másodpercig örülhetett a szép gólnak, Radó ugyanis a középkezdés után rögtön eredményes volt.

– Az elmúlt meccseken is többször próbálkoztam távolról, de mindig beleléptek, vagy éppen nem jól találtam el. Biztatnak is a társak, mert az edzéseken tényleg jól mennek ezek a lövések. Én sem értem, hogyan gondoltam, hogy onnan rálövöm. Nem is érzékeltem annyira, hogy hol vagyok, próbáltam jól eltalálni, és szerencsére nagyon jól sikerült. Azt sajnálom csak, hogy körülbelül negyven másodpercig tudtam örülni a gólnak, mert rögtön kaptuk a másodikat. Jobban örültem volna, ha nem is rúgok gólt, de pontokat szerzünk a találkozón.

A Puskás Akadémia a következő fordulóban a Ferencvárossal játszik idegenben. A 31 középpályás szerint nem szabad feltartott kezekkel pályára lépniük a fővárosban.

– A Ferencvárosnál két győzelem után biztosan nagyon jó a hangulat. Diósgyőrben azonban nyerni tudtunk, úgyhogy a Fradi ellen sem szabad feltartott kezekkel pályára lépnünk. Teher nélkül tudunk játszani, úgyhogy bízom benne, jól fog szerepelni a csapat – mondta végül Czvitkovics Péter.

Olvasói sztorik