NB I

Félmilliós kár a stadionban

A huligánok feltépték, megrongálták a székeket, azokkal dobálták a kommandósokat, biztonságiakat.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Legalább félmillió forintos kár keletkezett a Szusza Ferenc stadionban, ahol az újpesti focidrukkerek igencsak nehezen viselték, hogy kedvenceik a péntek esti bajnoki derbin 2-1-es vereséget szenvedtek az ősi rivális ferencvárosiaktól – írja a Blikk.

A lefújást követően kisebb-nagyobb csoportok összecsaptak a kivezényelt rendfenntartókkal, akik aztán kiszorították a Megyeri úti létesítményből a randalírozókat.

Az újpesti oldalon legalább hat szektorban látszott, hogy a huligánok feltépték, megrongálták a műanyag székeket, mert azokkal dobálták a kommandósokat, biztonságiakat. Egy nappal később már az is kiderült, hogy minimum félmillióba kerül a helyreállítás.

– Az első vizsgálatok alapján mintegy kilencven széket kell kicserélni, és a szurkolók tönkretettek két vécécsészét is – mondta Németh Balázs, a vagyonkezelői feladatokat ellátó Nemzeti Sportközpontok sajtószóvivője. – A mi kollégáink elvégzik a szükséges munkálatokat, s majd benyújtjuk a javításról szóló számlát a károkozók klubjának. Egyelőre úgy látjuk, ötszázezer és egymillió forint közötti összegbe kerül a helyreállítás.

Úgy tudjuk, hogy a házigazda újpestiek és a vendég ferencvárosiak egyaránt számíthatnak számlákra, mert mindkét drukkertábor okozott károkat. Az újpesti futballklub rendőrségi feljelentést tett, s az egyenruhások tegnap délelőtt már a helyszíni szemlét is megtartották.

Egyébként a rendőrség közlemény szerint tizenhét embert állítottak elő az Újpest–Ferencváros meccs után péntek este. Közülük 16 személyt garázdaság vétsége, egy valakit pedig pirotechnikai eszközzel való visszaélés szabálysértése miatt vitték be a rendőrőrsre. A rendőrség sajtóügyelete lapzártáig nem adott választ, hogy mi lett az előállítottak sorsa.

Olvasói sztorik