NB I

Idegenben is győzött a Fradi

A Ferencváros 2-0-ra nyert a Lombard Pápa otthonában a Ligakupa negyeddöntőjének visszavágóján.

Kapcsolódó cikkek

Ligakupa, negyeddöntő, visszavágó
Lombard Pápa Termál FC – Ferencvárosi TC 0-2 (0-2)
Pápa, 300 néző. Játékvezető: Radványi
Pápa: Horváth G. – Nagy S., Jagodics B., Struhar (Tóth G., a szünetben), Présinger – Nagy T., Arszics (Eszlátyi, a szünetben), Király B. (Marics, 63.), Sekour, Kulcsár K. – Horváth R. Edző: Tóth Bálint
FTC: Jova – Jovanovics, Pavlovics (Busai, a szünetben), Hidvégi, Laczkó (Gyurácz, 78.) – Csukics, Ionescu, Józsi – Diallo, Ugrai, Jenner (Holman, 62.). Edző: Thomas Doll
Gólszerzők: Ugrai (24.), Diallo (44.)
Továbbjutott: FTC, kettős győzelemmel (6-0)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A párharc már első meccsen eldőlt, hiszen a Fradi 4-0-ra győzött a Puskás-stadionban. A két csapat nem sokkal később bajnoki mérkőzésen is találkozott, amely szintén négygólos ferencvárosi sikerrel ért véget.

Megnyugtató előnyből kezdte a mérkőzést a Ferencváros, és úgy tűnt, a hazaiak is belenyugodtak az első meccs 4-0-s eredménye alapján, hogy a Pápa nem lehet továbbjutó. Ennek megfelelően telt el az első félidő. A Fradi birtokolta többet a labdát, több lehetősége adódott, ezek közül kettőt ki is használt. A 25. percben Ugrai Roland kapott remek átadást, egy jó testcsellel becsapta védőjét, majd 14 méterről a kimozduló Horváth Gábor mellett a kapuba lőtt. A 44. percben az első félidőben végig agilis játékot nyújtó Diallo növelte a különbsége: belépett a tizenhatoson belülre, és 14 méterről a kapuba talált (0-2).

A fordulás után még inkább visszaesett az eget addig sem verdeső színvonal. A kapuk elvétve forogtak veszélyben, a Ferencváros meddő mezőnyfölényben játszott. A vendégek nem akartak, a hazaiak pedig nem tudtak igazán futballozni, mindenki azt várta, hogy a játékvezető mikor kegyelmez meg a csapatoknak, és mikor fújja le a mérkőzést.

A Ligakupa egyenes kieséses szakaszában eddig remekel a Ferencváros, négy mérkőzésen még nem találtak a hálójába, megérdemelten jutott a négy közé, ahol a Diósgyőrrel mérkőzik majd.

– Gyenge mérkőzés volt közepes irammal és rengeteg technikai hibával. Sokkal aktívabb és akaratosabb volt a Ferencváros. Két szerencsés gólt rúgtak a vendégek, mindkettőt komoly védelmi hiba előzte meg. A helyzetek számában hatalmas különbség nem volt a csapatok között, de a Fradinak lényeges labdabirtoklási fölénye volt – mondta a Rangadó.hu szakértője, Nagy Mihály, a Pápai ELC szakmai igazgatója.

– Az a legfontosabb, hogy továbbjutottunk a következő körbe, és senki nem sérült meg – mondta a meccs után klubja honlapján Thomas Doll, az FTC vezetőedzője. – Jó meccset játszottunk, az első félidőben nagyot küzdöttünk, de emellett jó arányban meg tudtuk tartani a labdát. Különösen örömteli, hogy a Pápa elleni párharcot kapott gól nélkül le tudtuk hozni. Mindezek mellett természetesen tisztában vagyok azzal, hogy a pénteki, Újpest elleni mérkőzés teljesen más lesz. Ott sokkal nagyobb harc és szenvedély lesz majd a pályán.

Olvasói sztorik