NB I

Leonardo a magyar válogatottban?

A brazil játékos nem zárkózik el a felvetés elől, de elsődlegesen a klubjának szeretne segíteni.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Sport Televízió szakértője, a Ferencváros egykori válogatott klasszisa, Nyilasi Tibor a hétvégén élő adásban felvetette, hogy honosítani kellene a Fradi brazil támadóját, Leonardo Santiagót, mert annyira jó játékos, hogy a magyar válogatottnak is segítségére lehetne. Vasárnap este mindketten ott voltak a Harmadik félidő című műsorban, ahol ez a téma is szóba került.

– Nagy megtiszteltetés lenne a számomra, de jelenleg a klubfutball fontosabb számomra. Szeretem a válogatottat is, de most a Ferencvárost akarom támogatni. A válogatottságtól nem zárkózom el, nagyon szívesen segítek, ahol csak tudok – fogalmazott Leonardo, aki természetesen beszélt az FTC céljairól is. – Egy Ferencváros-szintű csapat nem maradhat a nyolcadik helyen, az első három között kell végeznie. Nem szabad annyi gólt kapnunk. Legközelebb az Újpesttel találkozunk, amely minőségi csapat. A Pápa ellenihez hasonló meccset kell produkálnunk ellene is, meg kell bonyolítanunk az életét. A végsőkig ki kell tartanunk.

A légiós ecsetelte a Böde Dániellel való viszonyát is.

– Jó játékosnak tartom, aki azonban elveszítette az önbizalmát, miután kihagyott egy tizenegyest. Szerintem ezzel a góllal újra egyenesbe került – mondta Leonardo, aki azt is elmondta, milyen érzés meccsről meccsre rúgások sorát elviselni. – Mostanában nagyon fizikális a labdarúgás, amit szabadabban hagynak művelni a bírók. Hozzászoktam, ilyen lett a futball. A pályafutásom során úgy ötévnyi sérülést szenvedtem el, most már nem akarok ilyeneken gondolkodni, csak a játékon. Régebben előfordult, hogy azon töprengtem, abbahagyom. Ez még az Ajaxban volt, az utolsó nagyon súlyos sérülésem idején, akkor előfordult, hogy úgy éreztem, nincs türelmem és energiám újrakezdeni.

A Pápa elleni volt a Fradi első sikere a bajnokságban ebben a naptári évben, Leonardo szerint most harcosabban futballoztak, mint az elmúlt hetekben, ezért tudtak három pontot szerezni. Szerinte a magyar futball nagyon hasonlít az osztrákra, de hazánkban jobban lelkesednek az emberek a sportágért.

A magyar labdarúgás egyik nagy problémája Leonardo szerint a pályahelyzetet, mert sok esetben borzalmas állapotban lévő talajon kell játszaniuk a csapatoknak. Úgy látja, hogy a magyar játékosok nyomás alatt a legtöbbször nem képesek kihozni magukból a maximumot, nem hisznek kellően önmagukban. Elmondta: hozzá van szokva, hogy gyakran szabálytalankodnak vele szemben az aktuális ellenfél védői, de mostanában a játékvezetők többet engednek ezen a téren.

Ami Leonardo esetleges válogatottbeli szereplését illeti: játszottak már a közelmúltban „külföldiek” a magyar csapatban, gondoljunk csak Thomas Sowunmi, vagy Leandro de Almeida példájára, előbbi Nigériában, utóbbi pedig Brazíliában született.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik