NB I

Gyömbér lett a Fradi pénztárosa

Thomas Doll szigorú fegyelmet követel, ezért a csapatnál komoly büntetési tételeket vezetett be.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az FTC Baráti Kör tagjai örömmel tapasztalták, hogy Thomas Doll vezetőedző elfogadta a meghívásukat.

Jó napot kívánok! – üdvözölte magyarul a megjelenteket a német szakvezető a rendkívül barátságos hangvételű beszélgetés előtt. Rövid értékelést tartott az eddigi tapasztalatairól, majd türelmesen, udvariasan válaszolt a kérdésekre. Nem nézte az óráját, jól érezte magát a baráti körben.

Thomas Doll elmondta, nagyon boldog, hogy egy ilyen nagy múltú csapat edzője lehet. Hírből ismerte a Fradit, és döntésében szerepet játszott, hogy jók az edzésfeltételek, épül az új stadion, és látja, hogy a vezetőség mindent megtesz a megfelelő körülmények biztosítása érdekében. A felkészülés jól sikerült, de az eredmények egyelőre elmaradtak. A korábbi átigazolások nem sikerültek. Minőségi játékosokra van szükség, akik nem csak élvezik, hogy Budapesten lehetnek a legnépszerűbb magyar klubnál, hanem tesznek is a Fradiért.

A csapat játékával kapcsolatban elmondta, hogy a védelem stabilizálódott, elöl viszont kevés a mozgás, elsősorban oldalirányban. Helyzetek maradnak ki, mert nem a legjobb döntést hozzák meg a játékosok. Türelem kell ahhoz, hogy a kínálkozó két-három lehetőség közül ne a rosszabbat válasszák, és az utolsó passzok is sikeresek legyenek. Sok munkára van még szükség, hosszabb távra kell tervezni. Kiemelte az utánpótlásképzés fontosságát. Az a cél, hogy a Fradi igazi vonzópont legyen a fiatal tehetségek számára.

Hangsúlyozta a csapaton belüli összhang, a játékosok fegyelmezettségének fontosságát. Szigorú fegyelmet követel meg, új belső szabályokat dolgoztak ki, komoly büntetési tételekkel. A csapat kasszáját az új csapatkapitány, Gyömbér Gábor kezeli.

Végezetül elmondta, hogy a Ferencváros óriási név, az elvárások, az igények azonban egyelőre nem találkoznak a valósággal. Bízik abban, hogy tud tenni annak érdekében, hogy a Fradi a tradícióinak megfelelően szerepeljen.

Dr. Springer Miklós, az FTC Baráti Kör alelnöke megköszönte Thomas Doll részvételét, a vezetőedzőt a társaság bizalmáról biztosította, és reményét fejezte ki, hogy a sikertelen sorozat is véget ér egyszer írja az FTC Baráti Kör honlapja.

Olvasói sztorik