NB I

Kiesik a Ligakupából a DVTK?

Tomiszlav Szivics vezetőedző szerint csapata a szűk keret miatt nem bírja a háromfrontos terhelést.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A DVTK hazai pályán 2-2-t játszott a Szigetszentmiklóssal a Ligakupa negyeddöntőjének első meccsén. A visszavágót a jövő héten rendezik. Az idegenbeli döntetlent követően az NB II-es csapatnál minden bizonnyal reménykednek a nagy bravúrban, a továbbjutásban, és lehet, hogy nem is alaptalanul. Tomiszlav Szivics diósgyőri vezetőedző a Miskolci TV keddi, Sportpercek című adásában ugyanis azt mondta, a Ligakupát valószínűleg beáldozzák a keret szűkössége miatt.

– Nekünk a három front nagyon sok. Már tény, és látványos, hogy még mindig nem bírjuk. De egy jó iskola és tanulólecke. Azért, mert egy komoly klubnak ott kell lenni mindhárom fronton végig. De ahhoz nagyobb keret kellene, és még sok minden, ami jelen pillanatban nincs, de ez arra jó, hogy mindenki lássa, miről van szó, és mit kell hozzátennie mindenkinek. Nem csak nekem vagy a játékosoknak, mindenkinek. Szóval van olyan terület, ahol sok javításra szükség van. Ha semmi másra, akkor ez arra jó, hogy mindenki lássa. Szerintem hamarosan be fogjuk áldozni az egyiket, és azt gondolom, hogy ez a Ligakupa lesz, azért, mert nekünk most sok, de még egyszer mondom, ahol tudunk, maximumot fogunk próbálni, odatenni bárhol – mondta Tomiszlav Szivics.

Az edző szerint fizikai szempontból nincs problémája a csapatának, viszont mentálisan még nincs megfelelő szinten, és gondot okoz, hogy minden harmadik nap tétmeccset kell játszania.

– Problémák vannak, nem szabad titkolni. De egy házasságban vannak, és rajta vagyunk, hogy megoldjuk ezt, és a tanulságot levonjuk. Sok minden negatív dolog történt az utóbbi időben, ami azt gondolom, bárhol előfordulhat. Ezeket illik az öltözőben megbeszélni és megoldani. Még egyszer mondom, nem akarom ezeket titkolni, és csalni a szurkolókat, hogy minden rendben van, minden szuper, amikor nem az. Az eredménytől függ a hangulat, meg sok minden más. Megpróbáljuk javítani az eredményeket, és akkor a hangulat is javulni fog – mondta Tomiszlav Szivics.

Olvasói sztorik