NB I

Jöhetnek az új szerződések

Azonos sztenderdek alapján kötnek kontraktust a játékosokkal a következő szezontól.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A következő idénytől valamennyi hivatásos játékos szerződését azonos sztenderdek alapján kötik meg – írja az MLSZ hivatalos oldala.

Az Európai Bizottság 2008-ban hozta létre a Hivatásos Labdarúgás Európai Szociális Dialógus Bizottságát, amelynek eredményeként 2012-ben írták alá az érdekelt felek, a munkáltatók, munkavállalók és az UEFA képviselői a hivatásos labdarúgók szerződéseinek minimálkövetelményeiről szóló megállapodást. 2013 márciusában az UEFA Nyonban tartott tájékoztatót a közép-európai országok képviselőinek ezzel kapcsolatban, amelyen elhangzott, hogy a hivatásos labdarúgók szerződéseinek minimálkövetelményeit az UEFA tagállamoknak 2015-ig be kell vezetniük. Az MLSZ Elnöksége legutóbbi ülésén, 2014. március 20-án már elfogadta a hivatásos labdarúgók szerződéseiben foglalt legfontosabb alapelveket, amelyek bekerültek a Nyilvántartási-, Igazolási- és Átigazolási Szabályzatba.

Kedden az UEFA, az EPFL (Európai Hivatásos Labdarúgó Ligák Szervezete), az ECA (Európai Klubok Szövetsége), a FIFPro (Hivatásos Labdarúgók Nemzetközi Szervezete) és az ECA magyar tagszervezeteinek (DVSC, Videoton, Győri ETO, Honvéd) képviselői a Magyar Labdarúgó Szövetségben jártak. Megállapodtak az MLSZ-szel abban, hogy a HLSZ az NB I-es és NB II-es klubok bevonásával a magyar érdekeltek részére májusig kidolgoznak egy olyan sztenderd hivatásos szerződést, amely megfelel a minimálkövetelményeknek, a nemzetközi szabályzatrendszereknek, valamint a magyar törvényeknek.

A nemzetközi találkozót követően egyeztetés kezdődik HLSZ, valamint az MLSZ NB I-es és NB II-es Bizottsága között, amelynek eredményeként – a tervek szerint –, a következő idénytől valamennyi hivatásos játékos szerződését ezen alapelvek alapján kötik majd meg.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik