NB I

„A meccs helyzete a miénk volt”

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Kecskemét – Ferencváros 0-0

Bekő Balázs, KTE: – Nagyon küzdelmes meccs volt. Nagyon fegyelmezetten játszottunk, igaz, voltak védekezési hibáink a középpályán, de úgy gondolom, ha a kontráknál egy picivel pontosabbak vagyunk, akkor ezt a meccset meg is lehetett volna nyerni. A meccs helyzete a miénk volt. Önfeláldozóan játszottunk hátul. Nyilván a Fradinak képességekben jobb játékosai vannak. Leonardót nem lehetett megfogni, akár közel, akár távol álltak tőle. Le tudott venni embereket a pályáról. Ezek benne voltak a meccsben, de ki tudtuk segíteni egymást. Ha picit bátrabban és pontosabban kontrázunk, akkor nyerhettünk volna. Én úgy készítem fel a srácokat minden meccsre, hogy ez életük lehetősége. Ma nyilván a szépszámú közönség egy pici pluszt kihozott mindenkiből, és ennek nagyon örülök.

Thomas Doll, FTC: – Nagyon csalódott vagyok a mérkőzés alakulása miatt, mert nyolcvan-nyolcvanöt percig egy kapura játszottunk, mégsem értünk el semmit. Támadásban túl keveset mutatunk mostanában, pedig minden támadónk a pályán volt. Nem tudok szemrehányást tenni a fiúknak, mert mindenki becsülettel dolgozott. Egy kicsivel több ügyességre van szükségünk.


Újpest – Diósgyőr 2-0

Nebojsa Vignjevics, Újpest: – Mindenki tudja, hogy nehéz helyzetben van a klub. A játékosok most úgy játszottak, mint ha az utolsó meccsük lett volna itt Újpesten. Az szívüket-lelküket kitették a pályára, és ez látszott is. Egy nagyon jó és szervezett Diósgyőrt győztünk le, de nagyon jól jött, hogy a mérkőzés elején kétgólos előnyre tudtunk szert tenni. Számítottunk rá, hogy a második félidőben jönni fog a Diósgyőr, de a meccs végén nekünk is voltak lehetőségeink, hogy betaláljunk. Nagyon jól ismerjük egymást Tomiszlav Sziviccsel. Korábban sokszor meccseltünk egymás ellen. Azért is nagy szó, hogy ma nyertünk, mert Szivics mester ma is nagyon jól felkészítette a csapatát a találkozóra. Összességében megérdemelten nyertünk. Köszönöm a szurkolóknak és a játékosoknak. Sok sikert kívánok a Diósgyőrnek a folytatásban.

Tomiszlav Szivics, DVTK: – Ezen a héten sok negatív energia ért minket. Sok negatív dolog történt, de ezt majd a klubon belül megoldjuk. A mai mérkőzésen sokat volt nálunk a labda, csak nem voltunk veszélyesek az ellenfél kapujára. Nem úgy játszottunk, ahogy megbeszéltük. A második gól háromméteres lesről született. Az Újpest nem okozott meglepetést. Mi vágtuk végig a fát magunk alatt. Meg kell becsülnünk a kiváló szurkolóinkat, akik ebben a nehéz helyzetben is próbáltak segíteni minket. Sajnos nem tudtuk viszonozni neki, amit kaptunk. Futács Márkó piros lapja hasonló, mint Kádár Tamás esete, aki szintén ilyenkor kapott pirosat. Több figyelmet kell fordítani a játékra, és jobban kell tisztelni a csapatot. Az biztos, hogy meg kell beszélnünk a dolgokat. Gratulálok az Újpestnek és további sok sikert kívánok nekik.


Bp. Honvéd – Kaposvári Rákóczi 1-0

Marco Rossi, Honvéd: – Először is szeretnék gratulálni az ellenfél vezetőedzőjének, egyrészt mert rendkívül jól beszél magyarul, másrészt pedig, mert emlékszem rá, mivel játékos pályafutása során kedves ismerőseimmel, híres játékosokkal együtt tagja volt ő is a román válogatottnak. Edzőként egy nagyon jó trénernek tartom, csak úgy, mint elődjét Prukner Lászlót. Az ő személye miatt és a Kaposvár kerete miatt is tudtuk, hogy egy nagyon nehéz mérkőzés vár ránk. Ez be is igazolódott. Nagyon kemény meccset játszottunk ma. Végeredményben úgy érzem, hogy megérdemeltük a győzelmet, mert kellően agresszívan, és fegyelmezetten játszottunk. Nem volt könnyű mérkőzés, de úgy gondolom, hogy megérdemeltük a három pontot.

Selymes Tibor, Kaposvár: – Nagyon nehéz beszélnem, mert ilyen mentalitással, ahogyan az első félidőben játszottunk, nagyon nehéz a bent maradás. Sokkal többet vártam az első félidőtől, körülbelül azt, ahogyan a másodikban kezdtünk. Úgy kellett volna az elejétől játszanunk, de nehézzé teszi, hogy még mindig bennünk van a nyerési kényszer. Akkor kezdünk játszani, amikor az ellenfél átveszi a vezetést, akkor kezdünk úgy viselkedni, ahogy viselkednie kéne egy csapatnak. Sajnos már nagyon sok pontot elveszítettünk emiatt. Amikor vezetünk, akkor visszaállunk. Ezt, amit az első félidőben csináltunk, ezt a mentalitást nagyon gyorsan el kell felejtenünk. Ha így játszunk semmi, de tényleg semmi esélyünk nincs a bent maradásra.

(forrás: honvedfc.hu)


MVM Paks – Győri ETO FC 1-2

Csertői Aurél, Paks: – A Győr kihasználta a hibáinkat, néha jobban is focizott nálunk. Nem tudtunk ellenfelünk fölé kerekedni, nem játszottunk olyan jól, hogy megverjük a tavalyi bajnokot. Egyetlen edző sem mondja a csapatának, hogy passzolja a labdát az ellenfélnek a saját tizenhatosánál. Ezeket a hibákat egyébként nem vettük volna észre, ha nem lő gólt belőle a Győr. Gyalázatos teljesítményként értékelem az elmúlt bajnokikon nyújtott produkciónkat. Ilyen hibákkal a gyengébb csapatok ellen sincs esélyünk a győzelemre. Remélem, erre az évre letudtuk ezeket a hibákat.

Horváth Ferenc, Győr: – Próbáltunk úgy cserélni, hogy tartsuk az eredményt, de arra nem számítottam, hogy ennyire visszaáll a csapatom. Nem kértem, hogy ennyire védekezzünk. A pálya talaja nem feküdt a játékunknak, de kontrákból így is veszélyesek voltunk, és biztosan védekeztünk. Nem voltam rá felkészülve, hogy így visszaállunk, de pozitívum, hogy a Paksnak helyzete sem volt a második félidőben.


Puskás Akadémia – Mezőkövesd 4-0

Benczés Miklós, Puskás FC: – Eleinte hátul tartottuk passzívan a labdát, nem tudtunk veszélyt kialakítani, sőt a Mezőkövesd volt veszélyesebb Harsányi révén. A gólunk sem nyugtatta meg a csapatot, bíztam benne, hogy elkezdünk futballozni. Csak három nullánál nyugodhattunk meg, mert a Mezőkövesdnek is voltak lehetőségei, főleg pontrúgásukból. Három nulla után volt az a futball, a labdatartás az ellenfél védekező zónájában, amit végig játszanunk kellett volna. Ez volt korábban ránk jellemző, hogy az ellenfél területén is felvállaltuk a labdatartást. Ennek a csapatnak nem három nullánál kellene elkezdeni futballozni, hiszen alkalmas arra a csapat, hogy végig így futballozzon, ebből a szempontból nem lehetek elégedett. Fontos kiemelni, hogy újabb akadémista, Lorentz Márton mutatkozott be a csapatban, aki már a Debrecen ellen is jól futballozott, bátran játszott, és bár voltak jó és rossz megoldásai, ahogy ez a fiataloknál gyakori, a társaktól mindig megkapta a szükséges segítséget.

Véber György, Mezőkövesd: – Gratulálok a Puskás Akadémiának, mert ezt a meccset úgy nyerte meg, ahogy kell. Nem akarok senkinek a mimóza lelkébe belegázolni, de így kell elveszíteni egy olyan meccset, amiben ez nem volt benne. Ez már az egészségem rovására megy, de az egészségem és a családom fontosabb, nem akarok meghalni a pályán, nem akarok idegeskedni ezen. Most hétfőig biztosan nem alszunk, és sokan azt fogják mondani, hogy Véber és stábja alkalmatlan. Tíz ponttal többnek kellene lenni, de sajnos itt tartunk. Dolgozunk, mint a barom, nem is egyszer állunk szembe a kapussal, de kirúgjuk a stadionból a labdát. Természetesen nem tudok higgadt maradni, erre mondtam, hogy ebbe belehalok. Engem és minket a játékosok égetnek ki. Megvisel, ami történik, hiába dolgozunk sokat, nem haladunk. Ha Harsányi a huszadik percben vezetéshez juttatja csapatomat, akkor lehet, hogy mi nyerünk négy-nullra, így azonban alkalmatlanok vagyunk… Elnézést kérek az esetleges kirohanásokért…

(forrás: pfla.hu és boon.hu)


MTK – Videoton 1-2

Garami József, MTK: – Harcos meccs volt, az első félidőben mi futballoztunk veszélyesebben. Addig nem volt gond, amíg a Videoton FC nem állt át a kétcsatáros játékra. Zé Luis beállásával azonban megváltozott a játék képe. Az első fehérvári gól nagyon szép volt, erre egyébként felhívtam a balhátvédem figyelmét a meccs előtt, hogy Álvarez nyilván a mérkőzés folyamán átkerül majd a jobb oldalra, sajnos nem sikerült lekövetnünk őt. Összességében ellenfelünk közelebb állt a győzelemhez, és végül megérdemelten nyert a Videoton FC.

José Gomes, Videoton: – Idegesen kezdtük a mérkőzést. Egyértelmű volt, hogy mindkét csapat győzelemre játszott. A második félidőben már többet tudtunk veszélyeztetni. Nagyon szervezett, jó csapat otthonában szereztük meg ezt a számunkra nagyon fontos három bajnoki pontot. Bízok benne, hogy az MTK jövőre is az NB I-ben fog szerepelni. A mai győzelem a csapat teljesítménye volt, de a győzelemből az edzőre eső részt szeretném a nagypapámnak ajánlani, aki ma ünnepli százegyedik születésnapját, és hála istennek, kitűnő egészségnek örvend.

(forrás: vidi.hu)


Debreceni VSC – Pécsi MFC 1-0

Kondás Elemér, DVSC: – Úgy érzem, ezt kiszenvedtük. Nem játszottunk jól, az ellenfelünk pedig jó volt. Egy jól játszó Pécset győztünk le a mai napon, nagyon fontos három pontot szereztünk, kiszenvedtük ezt a győzelmet. Az utolsó passzokat elrontottuk, nem jó megoldásokat választottunk, ezért sem sikerült akciógólt szerezni. Viszont az utolsó helyzetnél jó volt a passz, megvolt a lehetőség, és gólt rúgtunk volna, ha nem buktatják Tisza Tibort. Most egy kicsit kifújjuk magunkat, rendezzük a sorainkat, és vasárnap már a Videotonhoz látogatunk.

Lőrincz Emil, Pécs: – Úgy gondolom, ma abszolút nem érdemeltünk vereséget. Játékban, helyzetekben maximálisan volt annyi nekünk is, mint a Debrecennek. Szerintem semmiben nem volt jobb az ellenfél. Született egy ilyen bírói döntés a kilencvenkettedik percben – nem néztem, nem láttam, hogy mi történt pontosan, de ha jogtalan volt, akkor az csúnya dolog. Azt nem mondom, hogy kiválóan játszottunk, mert ha így tettünk volna, akkor a második félidőben három olyan lehetőségünket is gólra váltjuk, amiből nem találtunk be.


Lombard Pápa – Szombathelyi Haladás 1-1

Tóth Bálint, Pápa: – Elég szétesően játszottunk, nem találtuk a játék ritmusát. Ennek az eredménye lett, hogy egy nem ide. Azt hiszem, a félidőben kicsit helyre tudtuk tenni a csapatot. A második játékrészben már küzdöttünk, lehetett azt látni, hogy fontos nekünk az egy pont, vagy a három pont, vereség ne legyen a vége. A végeredmény tükrözi azt, hogy azért bepréseltünk egy gólt. A Haladásnak is voltak lehetőségei, a Lajos megint jól védett, meg kell becsülni ezt az egy pontot. A szurkoló már csak olyan, hogy ha rossz az eredmény, akkor hülye az edző. Kórusban kiabálták, hogy hülye vagyok, aztán amikor Maricsot becseréltem, és gólt rúgott, akkor mégsem lettem hülye. Ezt így kell elfogadni, ez Magyarország. Mindig is így volt, és így is fog maradni.

Artner Tamás, Haladás: – Úgy érzem, maximálisan kiszolgáltuk a közönségünket. Nagyon jól, óriási fölényben játszottunk, rengeteg ziccerünk volt. Csak azért nem nyertük meg ezt a mérkőzést, mert kihagytuk a százszázalékos ziccereinket. Sajnos a Pápa a végén talált egy gólt. Ők végig arra játszottak, hogy a magas támadóiknak felívelgették a labdát. A végén bejött Marics is, és sajnos egy lepattanó labdából kiegyenlítettek. Háromszor-négyszer megnyerhettünk volna ezt a meccset, csak a helyzetkihasználáson múlt. Nagyon jól játszottunk, gyorsan játszottunk, rengeteg ziccerünk volt. Ha egy csapatnak idegenben ennyi helyzete van, annak meg kell nyernie a mérkőzést.

Olvasói sztorik