NB I

A duplázó százados nagy napja

A DVTK a szünetben még hátrányban volt a Lombard Pápával szemben, de végül Gosztonyi András két góljának köszönhetően 2-1-re győzött.

Kapcsolódó cikkek

OTP Bank Liga, 20. forduló
Diósgyőri VTK – Lombard Pápa Termál FC 2-1 (0-1)
Diósgyőr, 4800 néző. Játékvezető: Farkas Á.
DVTK: Rajics (Rados, a szünetben) – Eperjesi, Debreceni, Vadász, Gohér – Elek Á., Gosztonyi, Kosztics, Batioja (Bacsa, 66.) – Marjanovics (Nikházi, 74.), Grumics. Edző: Tomiszlav Szivics
Pápa: Szűcs L. – Csizmadia (Nagy S., 91.), Struhar, Présinger, Németh M. – Nagy T., Sekour, Jagodics B., Arszics (Eszlátyi, 84.) – Griffiths, Kenesei K. Edző: Tóth Bálint
Gólszerzők: Gosztonyi (75., 80. – a másodikat tizenegyesből), illetve Griffiths (40.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A pápaiak busza defektet kapott és lerobbant Miskolc határában, ezért taxikkal tették meg az utolsó kilométereket. A mérkőzést a helyszínen tekinti meg többek közt a spanyol Fernando Fernandez, a DVTK korábbi középpályása, valamint Tornyi Barnabás, egykori vezetőedző, és a diósgyőri aranycsapat több tagja. A hazaiak közül Kádár Tamás és Futács Márkó eltiltás, Barczi Dávid és Vági András sérülés miatt hiányzott, a három belsővédővel felálló vendégeknél Marics, Orosz Márk és Tóth Gábor nem szerepelt.

Fél perc elteltével Batioja szerezhetett volna gólt, de hiába kapott labdát ígéretes helyzetben az ötösön belül, nem tudott kapura lőni. A folytatásban is a hazaiak támadtak, szinte folyamatosan nyomás alatt tartották ellenfelük kapuját, de a pápai védelem állta a sarat. A 14. percben Gohér szöglete után Debreceni András közeli fejesét Szűcs Lajos nagy bravúrral kiütötte. A 21. percben előbb Kenesei, a másik oldalon pedig Kosztics lőtt, de a pápai csatár kísérletét a kapus védte, a hazaiak légiósának távoli próbálkozása pedig mellé ment.

A meccs elején Rajics kapus egy ütközés után a földön maradt, és mivel nem lett jobban, a 25. percben ismét ápolni kellett, mert agyrázkódásra utaló tünetei voltak. Az ápolás alatt Szűcs Lajos segített a diósgyőri cserekapusnak, Ivan Radosnak a bemelegítésben. A 31. percben Kosztics bombázott a keresztléc fölé. Két perccel később Marjanovics beadása után Batioja a kapufára fejelt. A borsodiak kis túlzással 39 percen keresztül támadtak, végül mégis a Lombard szerzett gólt: Kenesei pontos beadását Griffiths fejelt a hálóba (0-1).

A szünet előtt elvesztette edzőjét a Diósgyőr: a játékvezető megelégelte Tomiszlav Szivics szövegelését, és a lelátóra száműzte. Az első félidő hosszabbításának pillanataiban egy veszélyes kontra végén Arszics lőtt 18 méterről, nem sokkal a kapufa mellé.

A DVTK kapusát, Rajicsot kórházba szállították, ezért a szünet után Rados lépett pályára. A második félidő kezdőrúgását Fernando végezte el. Az 48. percben Gohér beadását Grumics fejelte a kapufa mellé. Néhány perccel később Eperjesi beadása két hazai játékos előtt is elsuhant, majd Marjanovics lőtt ígéretes helyzetből a kapu mellé. Az 57. percben Kosztics lövését hárította Szűcs, négy perc múlva pedig Gosztonyi beadását Batioja pörgette óriási helyzetben a kapufa mellé. A vendégek részéről Kenesei lőtt mellé. A 66. percben Grumics beadását Kosztics fejelte négy méterről kapura, de az ellenkező irányba vetődő Szűcs Lajos visszanyúlt, és elképesztő mozdulattal kibokszolta a labdát.

A hetvenedik percben Rados védte Kenesei szabadrúgását, majd Griffiths lőtt fölé. A pápaiak a vezetőgól megszerzése után is a hátsó stabilitást tekintették a legfontosabbnak, de nem vonultak sündisznóállásba, ezért rendkívül élvezetes, eseménydús volt a meccs. A 75. percben a századik élvonalbeli meccsét játszót Gosztonyi András lövése megpattant egy vendégjátékoson, és a tehetetlen Szűcs mellett a hálóba vágódott (1-1). Az egyenlítést követően változatlan lendülettel rohamozott a győzelemért a DVTK.

A 79. percben Csizmadia Csaba buktatta Nikházi Márkot a tizenhatoson belül, ezért a bíró büntetőt ítélt, amit Gosztonyi magabiztosan értékesített (2-1). A 82. percben Sekour lövését védte Rados, nem sokkal később Németh Milán lövése ment fölé. A 89. percben ismét Németh Milán próbálkozott, de Rados most is szépen védett. A legvégén Nikházi lövése után a földön fekvő Présinger kézzel beleütött a labdába a tizenhatoson belül, de a bíró nem adott büntetőt.

A diósgyőriek nyolc nyeretlen bajnoki után győztek ismét – legutóbb október közepén ünnepelhettek három pontot.

– A hazai csapat sokat tett, hogy nyerjen a Pápa ellen, amely teljesen a védekezésre rendezkedett be. A vendégeknek is voltak lehetőségeik, de az akarat most a Diósgyőr győzelmét eredményezte. Több mozgás kellett volna az első félidőben, hiszen amikor labda nélkül is sokat mozogtak a hazaiak a szünet után, akkor sikerült feltörni a vendégek védelmét. A DVTK csinált bravúrkapust Szűcs Lajosból, akinek voltak nagy védései, de éppen azért, mert pontosan oda fejelték és lőtték a srácok a labdát, ahol ő volt. Az egyenlítés után biztos voltam benne, hogy sikerül a győztes gólt is megszerezni – mondta a Rangadó.hu szakértője, Vitelki Zoltán, a Diósgyőr korábbi legendás játékosa, jelenlegi utánpótlásedzője.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik