NB I

Fantasztikus magyar tehetségek

Az egykori Chelsea-játékos, Tommy Langley elragadtatással beszélt az U16-válogatottunk tagjairól.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Hazánkba látogatott az angol Tommy Langley. Az egykori kiváló játékos a Chelsea-nél kezdte a pályafutását a hetvenes években. Hat szezon alatt 142 meccsen 42 gólt szerzett, többször volt házi gólkirály, és egyszer szerepelt az angol U21-es válogatottban. Később játszott a QPR, a Crystal Palace, a Coventry, a Wolverhampton színeiben, és kisebb csapatokban, illetve megfordult külföldön is, a görög AEK Athén, a hongkongi South China és az amerikai Tampa Bay Rowdies csapatában. Évekig volt a Chelsea TV népszerű szakkommentátora.

Mostanság játékosügynökként tevékenykedik, a Wolverhampton játékosmegfigyelőjével érkezett Magyarországra, hogy megtekintse a magyar és a finn U16-válogatottak barátságos mérkőzését. A találkozó után az origo.hu érdeklődésére azt nyilatkozta, kitűnő a 3-2-es vereséget szenvedő magyar válogatott, és a végeredmény ellenére fantasztikus volt, amit látott. Elmondása szerint nagyon szervezett együttest, és remek egyéni képességű tehetségeket látott.

Tommy Langley szerint a magyar kapus, Demjén Patrik a három kapott gól ellenére semmit sem csinált rosszul. A Rétyi Tamás, Patik Márton, Tóth Bence, Gergényi Bence összetételű védőnégyes fantasztikus volt, jól védekeztek és magabiztosan bántak a labdával. A csapatkapitány, Patik kiemelkedett közülük, őt Angliában is el tudná képzelni.

A középpályásokról is csak jót mondott, meglátása szerint Cseszlai Bence, Tajti Mátyás és Vogyicska Bálint egyaránt fantasztikus volt, csakúgy, mint Dragóner Filip, és Kovács Dávid, akik főleg a vonal mellett végeztek szép munkát.

– A vereség ezúttal tényleg nem számított, mert így is látni lehetett a fiúk tehetségét. Tajti Mátyás szerintem is kivételes tehetségű futballista, meg tudom érteni, hogy szeretné a Real Madrid. Sokat kell még tanulnia, hosszú út áll előtte, de roppant jó képességű játékos, érezni lehetett a magabiztosságot a futballján. Kérem, ennek a meccsnek a DVD-jét tegyük el! Nyolc év múlva nevetni fognak a drukkerek, mert ott lesz a magyar válogatott a világbajnokságon. Mondom ezt azért is, mert ma nemcsak a kezdők játszottak jól, hanem a cserék is – egytől egyig – mondta Langley.

A kedden látott magyar játékosok közül az egykori Chelsea-játékos mindenkit el tudna képzelni a Premier League akadémiáin, de ahhoz is megvan a kellő technikai tudásuk, hogy mondjuk a portugál ligában érvényesülni tudjanak. A fizikumukkal sincs gond, atletikusak, technikailag képzettek.

– Én már nagyon sok U16-os meccset láttam, de komolyan mondom, hogy a magyaroké egészen kivételes csapat – magyarázta Langley, aki jól ismeri Gera Zoltánt, aki nagyon jó reklámarca Angliában a magyar labdarúgásnak, kivívta magának a tiszteletet. Szerinte jól jöhet a magyaroknak, hogy van egy olyan játékosuk a Premier League-ben, mint Gera Zoltán – mondta végül Tommy Langley.

Olvasói sztorik