NB I

Az MTK-hoz költöznek

A kispestiek a Hidegkuti-stadionban játsszák hazai mérkőzéseiket, amíg épül az új létesítményük.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Péntek délután szurkolói ankétra került sor a Bozsik Stadionban. A szabad ég alatt hideg és barátságtalan eső, a Puskás tribünön viszont sör, ásványvíz és pogácsa várta az érdeklődőket.

George F. Hemingway tulajdonos elmondta, hogy az utánpótlás-központ tervezőivel már a szerződéskötést megelőző fázisban van a Honvéd – írja a klub honlapja. A kormány a múlt héten jóváhagyta az építkezéshez szükséges összeget. A leendő komplexum a KAC pálya és az M5-ös autópálya közötti területen épül majd fel, mintegy 12 hektáron, amely a Bozsik Stadion területének majdnem a kétszerese. Öt füves-, két műfüves- és egy fedett műfüves pálya mellett kiváló kiszolgáló létesítmények, többek között modern orvosi szoba és színvonalas büfé is rendelkezésre állnak majd. Egyértelmű cél, hogy az ország legjobb utánpótlás-központja kerüljön kialakításra. A tervek szerint az NB I-es keret is itt tartja majd az edzéseit.

George F. Hemingway kiemelte, hogy minden korosztályos válogatottban van már három-négy Honvéd játékos. Reményét fejezte ki, hogy hamarosan már a magyar „A” válogatottban is ott lesznek páran. Az új stadion építésével kapcsolatban a tulajdonos elmondta, hogy ugyan még nincsen végleges helyszín az „albérletre”, de miután sem a Ferencváros, sem az Újpest létesítményét nem tervezik igénybe venni, így elképzelhető, hogy a Hidegkuti-stadion lesz végül a befutó.

Egy szponzorációval kapcsolatos kérdésre válaszolva elmondta: A gazdasági világválság, a labdarúgás általános erkölcsi megítélése, valamint a különadók is elriasztották a támogatókat, akik az utóbbi időben nem csak a Honvédhoz, hanem egy-két kivételtől eltekintve sehova sem mentek. A közeljövőre vonatkozóan azonban már több helyről is kapott komolynak tűnő ígéretet. Leszögezte, hogy a tárgyalások eddig sem miatta hiúsultak meg, hiszen egyrészt nem támaszt lehetetlen feltételeket, másrészt pedig neki is érdekében áll, hogy minél jobb szponzort találjon.

Olvasói sztorik