NB I

Miért maradt el az edzés?

Több NB I-es csapatnál is ezzel figyelmeztettek a játékosok; Angliában a labdákat keresték.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Kedden beszámoltunk róla, hogy elmaradt a délutáni edzés a Szombathelyi Haladásnál. A vezetőedző azért küldte haza játékosait, mert a sporttelepen fűtés és meleg víz sem volt.

A Rangadó.hu legújabb összeállításában annak járunk utána, az elmúlt években vajon melyik NB I-es csapatoknál maradt még el tréning hasonló okok miatt. Abszurd helyzetekre egyébként külföldön is volt már temérdek példa, ezek között is szemezgettünk.

Tizenöt perc edzés

Tavaly tavasszal két együttesnél is fény derült arra, hogy félbeszakadt, illetve elmaradt az edzés: a Kecskemét labdarúgói áprilisban jelezték a klub vezetőinek egy mindössze 15 percig tartó gyakorlással, hogy ideje lenne végre utalni az elmaradott béreket, prémiumokat.

Egerben jóval komolyabbak voltak a gondok, hiszen a stadiont üzemeltető önkormányzat, valamint a csapat között fennálló együttműködési szerződés aláírása továbbra is váratott magára. A város azonban nem tette „utcára” a játékosokat, továbbra is edzhettek a stadionban, ám a klubot körülvevő bizonytalan helyzet miatt több tréning is elmaradt, és volt olyan játékos is, aki más kluboknál oldotta meg a bajnoki meccsekre való felkészülést.

Moniz is hazaküldte a játékosait

2012 őszén Ricardo Moniz, a Fradi akkori vezetőedzője küldte haza a játékosokat az egyik tréning előtt. A Blikk korabeli beszámolója szerint a klub vezetősége november 15-ig kért haladékot a játékosoktól az elmaradt pénzek kifizetésére, azonban ezt nem teljesítette. Amikor ez a holland szakember fülébe jutott, hazaküldte a csapatot, a vezetőségnek pedig tudtára adta, amíg nincs fizetés, addig érdemi munkát sem lehet végezni.

A 2009–2010-es szezon tavaszi felében Nyíregyházán maradt ki tréning a heti felkészülésből. Sajtóinformációk szerint az előző hétvégén, a Kecskemét ellen elszenvedett vereség után Szentes Lázár állása volt a téma a szakvezető és a klub elöljárói között, a diskurzus ideje alatt pedig nem is gyakorolt együtt a keret. A felvetődő kérdések azonban hamar válaszra találtak: Szentes maradt az edző, amit egy Diósgyőr elleni, idegenbeli sikerrel hálált meg a szezon végén kieső csapat.

2007 őszén Sopronban indult el a lavina: ahogy a legtöbb esetben, itt is a bérek elmaradása jelentette a gondot, melyre a játékosok edzésbeszüntetéssel válaszoltak. A vezetőség azonban nem tudta kihúzni a gödörből az együttest, olyannyira nem, hogy kicsivel később meg is szűnt az alakulat.

Dugóban a Bayern-mezek, részeg brazilok

Külföldön sem ritka, hogy bizonyos okokból elmaradnak az edzések, és bizony megesik, hogy nem a klub vagy a játékosok hibáznak az esetnél.

Tavaly novemberben a Bajnokok Ligája-címvédő Bayern München a CSZKA Moszkva vendége volt a sorozat csoportkörének ötödik fordulójában. A bajorok már elfoglalták a helyüket az öltözőben, és várták, hogy kezdődjön az edzés. Ám ehhez át is kellett volna öltözni, ami a felszereléseket szállító busz késése miatt végül nem jött össze. A jármű elakadt a moszkvai dugóban, Robbenék pedig arra alkalmas öltözet híján nem tudtak aznap tréningezni.

2011 szeptemberében az angol élvonalbeli Wigan csapatát érte nem kis meglepetés: a labdás gyakorlás elmaradt, mert nem volt mivel végrehajtani a feladatokat. Az együttes 48 labdájának ugyanis lába kélt – talán egy fanatikus szurkoló, vagy éppen valamely rivális vehette magához a négyzsáknyi játékszert.

A sztáredző, José Mourinho sem maradhat ki rövid összefoglalónkból: a 2008-ban még az olasz Intert irányító szakvezető ugyan megtartotta edzését, ám a keret egy része mégsem lehetett ott. Olasz hírek szerint a csapat két brazilja, Adriano és Maicon is időben érkezett a gyakorlásra, ám ittasan. A portugál szakvezető haza is küldte játékosait, amit később a klub természetesen másképpen kommunikált: a hivatalos verzió szerint Adriano combsérülés, Maicon pedig különedzés miatt maradt távol.

Olvasói sztorik