NB I

Átöltözött, de nem nyert a Fradi

A bajnoki címvédő Győri ETO emberhátrányban mentette 1-1-es döntetlenre a Ferencváros elleni rangadót.

Kapcsolódó cikkek

OTP Bank Liga, 18. forduló
Ferencvárosi TC – Győri ETO FC 1-1 (0-0)
Puskás-stadion, 12 ezer néző. Játékvezető: Solymosi
FTC: Dibusz – Besics, M. Pavlovics, Mateos, Bönig – Gyömbér, Laczkó (Csukics, 69.) – Jenner, Busai (Somalia, a szünetben), Ugrai (Leonardo, a szünetben) – Böde. Edző: Thomas Doll
Győr: Kamenar – Svec, Lipták, Lang, Völgyi – Kalmár, Kamber, Rudolf G., Strestík (Mevongou, 62.) – Dudás (Martínez, 69.), Andrics (Varga R., 56.). Edző: Horváth Ferenc
Gólszerzők: Leonardo (74.), illetve Varga R. (87.)
Kiállítva: Pavlovics (93.), illetve Svec (83.), Lipták (93.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Ferencváros és a Győr új edzője is most debütált bajnoki meccsen. A bajnoki címvédő ETO kispadján ráadásul az a Horváth Ferenc ül, aki játékosként a Fradi szurkolók egyik kedvence volt, bár sok klubnál megfordult, a Dunakeszi teremlabdarúgójaként pedig tavaly áprilisban nem akart az FTC ellen pályára lépni…

Thomas Doll kezdőcsapatában mind a négy téli szerzemény helyet kapott, Ugrai Roland és Laczkó Zsolt is. Már az is jelzésértékű volt, hogy a szombathelyi Ligakupa-meccsen Dibusz Dénes állt az FTC kapujában, és mivel azon a találkozón remekül mutatkozott be, most is ő kapott lehetőséget. Somalia és Leonardo a kispadra szorul, Józsi Györgyöt pedig a keretbe sem nevezték, ezért Gyömbér Gábor lett a csapatkapitány.

Egyik csapat sem rontott neki ész nélkül a másiknak, ezért nagyon sokáig egyetlen gólhelyzetet sem dolgoztak ki, bár az iramra és a küzdelemre nem lehetett panasz. A 29. percben Andrics adott be éles szögből, az alapvonaltól mindössze egy méterre, középen Kalmár érkezett, de Pavlovics lábáról szögletre pattant a labda. A győriek árnyalatnyival kezdeményezőbbek voltak, és majdnem a vezetést is megszerezték: a 33. percben Strestík fejelt néhány centivel a kapu mellé egy pontos beívelést. Egy perccel később Dudás lőtt 15 méterről a kapu fölé. A negyvenedik percben Jenner lőtt a kapu fölé, majd Pavlovics fejese suhant el a keresztléc fölött.

A szünetben a játékvezető kérésére a Fradi-játékosok átöltöztek, mert nehéz volt megkülönböztetni a két zöld-fehér csapatot. Kár, hogy Solymosinak ez nem a meccs előtt tűnt fel…

A fekete mezben mintha újjászületett volt a Ferencváros! Persze, nem a ruha teszi az embert, inkább Leonardo és Somalia beállása miatt változott a fővárosiak játéka. Az 52. percben a brazil játékmester lövését védte nagy bravúrral Kamenár, két perccel később pedig Pavlovics kísérlete tévesztett célt. Az 58. percben Böde lövése után Völgyi könyökéről pattant le a labda a tizenhatoson belül, de a játékvezető nem adott büntetőt. Két perccel később egy szabadrúgás után Somalia lőtt a kapu mellé.

A 64. percben Besics bombája szállt el a kapufa mellett. A 67. percben Jenner remek beadásába a kapu előtt érkező Böde és Somalia sem tudott beleérni, ezért a labda a kapufa mellett kipattogott az alapvonalon túlra. Érdekesség, hogy a lefújás előtt 22 perccel mindkét edző kihasználta az összes cserelehetőségét. A 73. percben Völgyi szabadrúgása után Kamber egy méterről a kapu fölé lőtt. A másik oldalon Somalia estében az őrizetlenül érkező Leonardo elé passzolt, aki a hálóba lőtt (1-0).

A 83. percben Svec lerántotta Böde Dánielt a tizenhatoson belül, ezért piros lapot, az FTC pedig büntetőt kapott, bár a szabálytalanság a tizenhatoson kívül történt… A sértett lövését Kamenár úgy védte ki, hogy a labda ki sem pattant róla! A másik oldalon Varga Roland távoli lövése ment a kapu fölé. A kihagyott tizenegyes miatt nagy árat fizetett a Fradi, mert Rudolf Gergely lapos passzát a 87. percben Varga közelről a hálóba lőtte (1-1).

A hajrában sem fékeztek a csapatok, előbb Völgyi, majd Leonardo szerezhetett volna gólt, aztán Gyömbér közeli fejesét védte Kamenár. A 93. percben Pavlovicsot második sárga lappal, Liptákot pedig egyből pirossal kiállított a bíró.

– Az első félidőben nagyon magabiztos Győrt láttam, a Fradi viszont mintha megilletődött volna, nem mertek annyira kezdeményezni. Az ETO eldönthette volna a meccset, majd a Fradinak is voltak kisebb lehetőségei – kezdte a Rangadó.hu állandó szakértője, Hajszán Gyula, a Rába ETO egykori válogatott játékosa. – A második felvonás elején a vendégek magukra engedték ellenfelüket, a Ferencvárosba bejött a két külföldi, akik kreatívabbak voltak, vállalták az egy-egy elleni szituációkat. A Pintér-féle időszakhoz képest változott a bajnokcsapat játéka: stabil védekezésből nem csak kontrára játszanak, hanem megpróbálják felépíteni a támadásokat. Lehetett látni, hogy pontért, pontokért mentek a fővárosba. Igazságos a döntetlen, függetlenül attól, hogy Böde eldönthette volna a meccset a jogos tizenegyessel. Szórakoztató, jó meccs volt. Remélem, hazai pályán is képesek lesznek ezt a játékot nyújtani a győriek.

Olvasói sztorik