NB I

Márkvárt Dávid iránt érdeklődnek

A PMFC fiatal játékosát a Debrecen, a Videoton, a Győr, a Ferencváros és az Újpest is szerződtetné.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Néhány héttel ezelőtt olyan hírekről lehetett hallani a PMFC-Matias játékosa, Márkvárt Dávid kapcsán, amelyek szerint a 19 éves, tehetséges futballistát a Videoton szerződtette, de csak nyártól költözik Székesfehérvárra. Mint kiderült, erről nincs szó, de szép lassan nyilvánosságra került, hogy a Videoton valóban érdeklődött a pécsiek egyik legnagyobb értékének számító középpályás iránt, aki az előző szezonban mutatkozott be az élvonalban, és 24 mérkőzésén két gólt szerzett.

– Több csapat is jelentkezett érte, köztük a Videoton is. Természetesen mindenkit meghallgattunk, de tudomásom szerint egyezség senkivel sem született. Egyébként pedig nem csak Márkvárt Dávid iránt érdeklődtek, hanem egy másik fiatal játékosunk, Kővári Róbert iránt is, mindez pedig azt jelzi, hogy jó szakmai munka folyik nálunk – mondta a bama.hu oldalon Győri János, a PMFC sportigazgatója.

A baranyai portál értesülése szerint a teljes hazai élmezőny érdeklődését felkeltette Márkvárt Dávid, akit a Debrecen, a Videoton, a Győr és a Ferencváros is szívesen látna, valamint az Újpest is megszerezné. De nem adják!

– Márkvárt szerződése kétezer-tizenötig szól, ha normalizálódik a klub helyzete, tárgyalni fogunk vele, és a többi, hasonló helyzetben lévő játékossal a folytatásról – folytatta Győri János. – Szeretnénk hosszú távon a klubhoz kötni a fiatalokat, persze tudjuk, ehhez biztosítanunk kell a megfelelő hátteret. Az biztos, ha itt maradnak, egyre több lehetőséget kapnak, egyre többet játszhatnak, és a Lőrincz Emil, Márton Gábor edzőpárosnak köszönhetően biztosított a fejlődésük. Persze, ha olyan ajánlat érkezik valakiért, amely a játékosnak és a klubnak, a csapatnak is jó, akkor köttethet megállapodás. Jelen pillanatban azonban ilyenről nincs szó.

Olvasói sztorik