NB I

„Nekem a Haladás a legfontosabb”

A szombathelyiek harmincéves védője, Schimmer Szabolcs az egész csapatot meghívja pizzázni.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Február 24-én, hétfőn ünnepli harmincadik születésnapját a Haladás futballistája, Schimmer Szabolcs. A védő 2003-ban mutatkozott be az NB I-ben a szombathelyiek színeiben, és azóta sem húzta magára más klub mezét. Az elmúlt tíz évben 227 alkalommal lépett pályára a csapatban, 2008-ban aranyérmet nyert az NB II-ben, egy évvel később pedig bronzérmet ünnepelhetett az első osztályban.

A Rangadó.hu megkeresésére a születésnapos Schimmer Szabolcs elmondta, hogy számára csak a Haladás létezik, és elárulta, azért jó Szombathelyen futballozni, mert mindenki egy irányba húz.

– Hogy fogja megünnepelni ezt a jeles napot?
– Itthon a feleségemmel és a kislányommal fogunk ünnepelni, majd a pályán is lesz egy kis összejövetel edzés után. A Haladásnál az a szokás, hogy a születésnapos játékos meghívja pizzázni a csapatot. Ez már egy régi hagyomány – mondta Schimmer Szabolcs.

– Több mint tíz éve mutatkozott be az élvonalban. Ez a legjobb Haladás, amiben eddig futballozott?
– Nehéz kérdés. Jó ideje itt vagyok, de az biztos, hogy ez az egyik legjobb együttes, amelyben pályára léptem. Nagyon összetartó csapat vagyunk, és csak olyan futballisták vannak itt, akik tenni akarnak a Haladásért. Nagyon jó baráti társaságot alkotunk, és a csapatra sem lehet panasz a pályán.

– A téli felkészülést hogyan értékeli?
– Nagyon jó volt, hogy el tudtunk menni külföldre edzőtáborba, ahol nagyon jó minőségű pályákon gyakorolhattunk, és erős csapatok ellen léphettünk pályára. Remélem, az elvégzett munka tavasszal kamatozni fog majd.

– A hosszú téli szüneteket hogyan viseli?
– Sajnos a magyar futball egyik legnagyobb hátránya, hogy ennyit ki kell hagyni a tavaszi és az őszi szezon között. Erre kéne valami megoldást találni, legfőképp olyan pályákat kéne építeni, amelyek lehetővé tennék, hogy ekkora holtidő nélkül folytatódhasson a játék, mert ez Európában szinte példátlan.

– A tavaszi szezonban mit vár a Haladástól?
– Ugyanazt, mint az ősszel, vagyis felszabadult támadójátékot. És persze azt, hogy minél előrébb végezzünk a tabellán. Jósolgatni még nincs értelme. A lényeg, hogy nyerjük a mérkőzéseket, és ha így lesz, akkor úgyis előkelő helyen fogunk végezni.

– A klub saját nevelésű játékosaként Szombathelyen tervezi a jövőjét?
– Én nagyon szeretek a Haladásban futballozni, nekem ez a csapat a legfontosabb.

– A futball utáni életet már tervezi?
– Az UEFA B-licencet már megcsináltam jó néhány éve. Nagyon érdekel az edzői szakma, szívesen foglalkoznék gyerekekkel is, ezért hasznosnak találtam, hogy elvégezzem a tanfolyamot. Viszont egyelőre még a pályán tennék meg mindent a Haladásért.

– Radó András, Devecseri Szilárd, Guzmics Richárd és Predrag Bosnjak személyében klubja több futballistát is ad a magyar válogatott keretének. Nehezíti a Haladás felkészülését, hogy ők gyakran távol vannak?
– Annyiban nehezíti, hogy elég szűk a keretünk. Szerintem az NB I-ben a Haladás dolgozik a legalacsonyabb létszámmal, így amikor nincsenek itt, az nagyban érződik az edzéseken. Viszont a játékosoknak és a klubnak is nagy megtiszteltetés a válogatott meghívó, úgyhogy ennek van a jó oldala is.

– Mi a véleménye a vasárnap kisorsolt Európa-bajnoki selejtezőcsoportról?
– Néztem a sorsolást. Úgy gondolom, elég kiegyensúlyozott csoportba kerültünk, és reális lehet, hogy az első három hely valamelyikére odaérjünk. Szerintem ezzel nem is lesz gond.

Olvasói sztorik