NB I

Az első félidőben eldöntötte a Pápa

A vendég Lombard FC 5-1-re győzött a Kecskemét ellen a Ligakupa nyolcaddöntőjének első mérkőzésén.

Kapcsolódó cikkek

Ligakupa, nyolcaddöntő, 1. mérkőzés
Kecskeméti TE-Phoenix Mecano – Lombard FC Pápa 1-5 (0-3)

Kecskemét, 300 néző. Játékvezető: Takács J.
KTE: Polekszics – Póti (Forró, a szünetben), Karan, Varga R., Farkas – Nagy P., Szavics (Balázs Zs., a szünetben), Patvaros – Pekár, Simon (Pavicsevics 61.), Gréczi. Edző: Bekő Balázs
Pápa: Szűcs L. – Tóth G., Struhar (Nagy S., a szünetben), Németh M., Présinger – Tajthy, Sekour – Király B. (Kulcsár K., 71.), Orosz M., Eszlátyi – Kenesei K. (Griffiths, a szünetben). Edző: Tóth Bálint
Gólszerzők: Balázs Zs. (75.), illetve Kenesei (4., 39. – az elsőt tizenegyesből), Tóth G. (34, 46.), Orosz (77.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A 2014-es tavaszi szezon első tétmeccsét játszotta a KTE és a Pápa a Ligakupa nyolcaddöntőjének első felvonásában.

A Kecskemét pénteken bejelentett öt érkezője közül senkit nem neveztek a mérkőzésre, a csütörtökön leigazolt montenegrói csatár, Darko Pavicsevics viszont helyet kapott a kispadon.

A mérkőzés elején gyorsan alaposan a csapatok. A harmadik percben a pápai Tóth Gábor tört be a tizenhatoson belülre, akit a kecskeméti Varga Róbert csak szabálytalanul tudott szerelni, így Takács János játékvezető a büntetőpontra mutatott. A megítélt tizenegyest Kenesei Krisztián varrta be a jobb felső sarokba (0-1).

A tizedik percben a Kecskemét is veszélyeztetett: egy beadás után a frissen igazolt Simon András robbant be középre, de fejese elkerülte Szűcs Lajos kapuját. A 17. percben Orosz Márk indult meg, egy csel után lövésre szánta el magát, de Polekszics könnyedén hárította a kísérletet. A 19. percben Király Botond növelhette volna a Pápa előnyét, de Takács János érvénytelenítette a találatot kapustámadás miatt. A 23. percben Simon András kapott egy hosszú indítást, amit továbbított Szavicsnak, ő sarokkal az érkező Gréczit játszotta meg, de lövése néhány centivel elkerülte a pápai kaput.

A 34. percben tovább növelte előnyét a Lombard: Sekour tekert középre, az érkező Tóth Gábor nagy erővel fejelt a hálóba (0-2). A 39. percben a Pápa újabb gólt szerzett, így valószínűleg eldöntötte a párharc sorsát. Egy beadás megtalálta az ötösön belül üresen maradt Kenesei Krisztiánt, a rutinos támadó senkitől sem zavartatva Polekszics kapujába fejelt (0-3).

A második játékrészben sem állt meg a Lombard Pápa: Király Botond lőtt 16 méterről, Polekszics csak kiütni tudta a kísérletet, a labda Tóth Gábor elé került, aki nagy erővel kilőtte a bal felső sarkot (0-4). Az 57. percben Németh kerülte meg a védőjét, majd egy jó beadást eresztett meg Griffiths felé, aki közelről a kapu mellé fejelt.

A hetvenedik perc környékén teljesen leült a találkozó. A hazaiak beletörődtek az eredménybe, és a valószínűsíthető kiesésbe is, míg a vendégek nem forszírozták nagy elánnal a támadásokat. A 74. percben megszületett a Kecskemét becsületgólja: Pavicsevics kapott egy indítást, amit mellel levett, majd továbbjátszotta Balázs Zsolthoz, aki estében kilőtte a bal alsó sarkot (1-4). A kapott gól rögtön felébresztette a vendégcsapatot: Orosz Márk húsz méterről tekert Polekszics kapujába, aki tehetetlen volt a szépségdíjas lövéssel szemben (1-5). A hátralévő időben nem változott a mérkőzés állása, így a Lombard Pápa már a Ligakupa legjobb nyolc együttese között tudhatja magát – tudósított az onlajnok.com.

– Már az első félidőben eldőlt a mérkőzés, a Pápá megérdemelten tett szert háromgólos előnyre. Tóth Bálint csapata nagyon jól kontrázott, és kíméletlenül használta ki az adódó lehetőségeket – mondta a Rangadó.hu szakértője, Czéh László, a Ferencváros és a Kecskemét egykori kiváló játékosa. – A pálya talaja még nem volt a legjobb állapotban, valószínűleg ezért is cserélték le szünetben a kétgólos Kenesei Krisztiánt, de abszolút érthető, ha Tóth Bálint vigyázni akar egy ilyen kiváló játékosra, aki ma is bizonyította klasszisát. Kecskeméti részről Simon András keményen küzdött, de komoly helyzetig nem jutott el. A helyére beálló Pavicsevics jól szállt be a játékba, mert gólpasszt adott Balázs Zsoltnak. Vukasin Polekszics nem tehetett a gólokról. Ami fogható volt, azt mind hárította, ráadásul a Pápának a gólokon kívül több nagy helyzete is volt, így a kapus nem hibáztatható a vereségért. Úgy gondolom, hogy a visszavágón a Kecskemét már csak a becsületéért fog játszani, mert reális esély nem maradt a lila-fehéreknek a továbbjutásra.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik