NB I

Magabiztos Puskás-győzelem

Sima, 3-0-s győzelmet aratott második spanyolországi meccsén a Puskás Akadémia.

Kapcsolódó cikkek

Nemzetközi felkészülési mérkőzés
Isla Cristina (spanyol) – Puskás Akadémia FC 0-3 (0-1)
Huelva, Spanyolország
Puskás FC 1. félidő: Papp M. – Lorentz, Vaszicsku, Fabio, Farkas N. – Tóth B. (Czvitkovics, 25.), Orbán G. – Tóth L., Bertus, Berki – Tischler. 2. félidő: Somodi – Margitics, Vaskó, Tamás M., Nagy Zs. – Czvitkovics, Orbán G. (Tóth II B., 57.) – Gallardo, Szakály, Denkovics – Lencse. Edző: Benczés Miklós
Gólszerzők: Tischler (31.), Gallardo (63.), Denkovics (70.)
Kiállítva: Tóth II B. (82.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Hol az eső szakadt, hol a nap sütött, két hatalmas szivárvány is feltűnt az égbolton Huelvában, a Puskás Akadémia FC második spanyolországi edzőmeccsén. A csapat az ötödosztályú Isla Cristina együttesével mérkőzött – tudósít a klub honlapja.

Nem tervezett cserét az első félidőre a vezetőedző, ám Tóth Balázs egy felugrás után a földre visszaérkezve megsérült, így le kellett cserélni. A helyére Czvitkovics Péter állt be. Tóth sérüléséről egyelőre nem tudni, mennyire súlyos, ez az orvosi vizsgálatok után derül ki.

Nem sokkal a csere után, a 31. percben megszerezte a vezetést a Puskás Akadémia: Bertus Lajos szöglete után Tischler Patrik elé került a labda, aki közelről, mellel juttatta a hálóba (0-1).

A második negyvenöt percben jóval több lehetősége volt a gólszerzésre a magyar csapatnak: Szakálynak, Czvitkovicsnak, Lencsének is nagy helyzete maradt ki, de két alkalommal értékesíteni is tudták a lehetőséget. Előbb, a 63. percben Francisco Gallardo talált be honfitársai ellen, amikor egy szöglet után az elé pattanó labdát közelről a kapuba lőtte (0-2), majd a 70. percben Sztefán Denkovics állította be a 3-0-s végeredményt, amikor egy jobbról érkező beadást követően küldte a labdát a léc alá (0-3).

A sérülést szenvedett Tóth Balázshoz hasonlóan Tóth II Balázs sem zárta vidáman az edzőmeccset, miután a 82. percben piros lapot kapott. Kissé határozott szerelését sérelmezte a hazaiak egyik játékosa, aki neki akart esni Tóthnak. Ezt a többiek megakadályozták, ám a játékvezető úgy látta igazságosnak, ha mindkettőjüket kiállítja.

– Nagyon sok hibával, pontatlanul játszottunk, de a fiúk nagyon komoly sorozatterhelésen vannak túl. Pénteken is közös programjaink lesznek, de ezek már a felfrissülés jegyében fognak telni, hiszen amióta itt vagyunk, folyamatosan dolgoznak a srácok, napi két-három edzésen vannak túl, és most egymás utáni két napon két edzőmeccsünk is volt. Szükségük van a felüdülésre és az erőgyűjtésre, hiszen a következő napokban a Real Betis-szel, a Betis B-vel és a Sevilla B-vel is megmérkőzünk – mondta Benczés Miklós, a Puskás Akadémia vezetőedzője.

Olvasói sztorik