NB I

Az első Puskás-siker

Lejátszotta első spanyolországi edzőmeccsét a Puskás Akadémia FC, amely 2-1-re legyőzte negyedosztályú ellenfelét.
Nemzetközi felkészülési mérkőzés
San Roque de Lepe (spanyol) – Puskás Akadémia 1-2 (1-2)
Lepe, Spanyolország
Puskás FC 1. félidő: Hajdúch – Margitics, Szekeres A., Vaskó, Farkas N. – Tóth B., Czvitkovics – Gallardo, Szakály D., Berki – Lencse. 2. félidő: Somodi – Lorentz, Vaszicsku, Tamás, Fabio – Nagy Zs., Orbán G. – Tóth L., Bertus, Denkovics – Tischler. Edző: Benczés Miklós
A PFLA gólszerzői: Gallardo (14.), Lencse (25.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Szerdán lejátszotta első felkészülési meccsét a spanyolországi edzőtáborban a Puskás Akadémia FC, amely a negyedosztályú San Roque de Lepe ellen 2-1-es győzelmet aratott.

A mérkőzés délelőttjén is edzést vezényelt Benczés Miklós, a játékosok ekkor leginkább a pontrúgásokat gyakorolták. A találkozón már a harmadik percben helyzete adódott a magyar csapatnak: Farkas Norbert beadása után Francisco Gallardo lőtt mellé. A spanyol játékos a 12. percben is betalálhatott volna, de Berki István passza után az utolsó pillanatban mentettek előle.

Ekkor még nem tudott gólt szerezni a légiós, de két perc múlva már igen: Szakály Dénes beadása után kapásból lőtt a hálóba, a hazai kapus csak beleérni tudott a labdába, hárítani nem (0-1). A huszadik percben volt az első nagyobb helyzete a spanyol csapatnak, egy szélen vezetett támadás után az éles szögből leadott lövést Hajdúch védte. A 24. percben csaknem megduplázta előnyét a Puskás FC: Gallardo ugratta ki Lencse Lászlót, aki a kapu mellé emelt.

Újabb egy perc elteltével már a góllövőlistára is feliratkozott Lencse, miután a második gólpasszát jegyző Szakály Dénestől kapott labdát közelről a kapuba küldte (0-2). A 29. percben váratlanul szépített az ellenfél, amely egy szöglet után fejjel talált be (1-2).

A második félidőben már csupán egy nagyobb helyzete akadt a magyar csapatnak, ez Tóth László nevéhez köthető, de a rövid sarok felé küldött lövését viszont hárította a kapus – tudósított a PFLA honlapja.

– Nem vagyok elégedett, mert a védőzónában a labdakihozataloknál nagyon bizonytalanok voltunk, sok hibával és lassan játszottunk, így a támadásépítés is körülményessé vált – értékelt Benczés Miklós vezetőedző. – Nem valósult meg az, amit elterveztünk, de a hátralévő időben arra koncentrálunk, hogy ezeket a hibákat javítsuk. Ennek ellenére sok helyzetet tudtunk kialakítani, igaz, csak két gólt szereztünk. Az ellenfelünkről mindenképpen el szeretném mondani, hogy nagyon bátran futballozott, igyekezett minden szituációban a labdatartásra koncentrálni, alacsonyabb osztályú csapat lévén sem rugdosták el a labdát, még a letámadás alatt sem.

Csütörtökön újabb edzőmeccs vár a csapatra, ezúttal az andalúziai regionális bajnokságban, vagyis az országos ötödosztályban szereplő Isla Cristina FC lesz az ellenfél.

Olvasói sztorik