NB I

Még egyet igazolna a bajnokcsapat

Pogacsics Krisztián és két fiatal játékos is a kerettel tartott a Győri ETO törökországi edzőtáborába.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Hárman utaznak és hárman távoznak. Röviden így lehet összefoglalni a Győri ETO keddi sajtótájékoztatóját. A bajnoki címvédő törökországi edzőtáborába ugyanis három olyan játékos utazik, aki néhány hete még nem az első kerettel készült – Pogacsics Krisztián, Illés Dávid és Lenzsér Bence – és ha mindenben megegyeznek az érintettek, ezt a tavaszt hárman már nem Győrben töltik. Ők: Linas Pilibaitis, Kiss Máté és Mihai Nicorec. Mindez azt jelenti, hogy szűkül az ETO játékoskerete, hiszen Szasa Sztevanovics, Tarmo Kink és Lázok János a felkészülés kezdete óta már nem Horváth Ferenc vezetőedzővel dolgozik.

Pogacsics Krisztián Zalaegerszegen nőtt fel, ott lett NB I-es játékos, majd bajnoki bronzérmes. Megjárta a görög és a román első osztályt, most féléves kölcsönszerződéssel került az ETO-hoz.

– Ez egy nagyon jó lehetőség, hiszen itt minden európai szinten adott ahhoz, hogy futballozzon az ember. Meg szeretném ragadni ezt a lehetőséget, és meg akarom mutatni, hogy a fél év leteltével is lehet rám számítani itt Győrben – mondta Pogacsics Krisztián a győri klub honlapján.

A Győri ETO 26 fős kerettel utazik Törökországba, köztük lesz két fiatal is. Illés Dávid kedvenc posztja az irányító középpályás.

– Az álmom, hogy az ETO első csapatában futballozhassak minél rövidebb időn belül, ezért mindent meg fogok tenni – magyarázta Illés Dávid.

A fiatal Lenzsér Bence már megszokta, hogy mindig idősebb futballisták ellen kell helytállnia.

– Kétezer-hat óta vagyok ETO-játékos. Nagyon szeretek a klubban játszani, és hatalmas megtiszteltetés, hogy elmehetek a csapattal Törökországba. Szeretnék minél jobb teljesítményt nyújtani – kezdte Lenzsér Bence. – Amikor Győrbe kerültem, akkor is egy évvel idősebbekkel kezdtem, majd volt egy év, amikor visszamentem a korosztályomba, de utána két évet is ugrottam. Ez nagy előny volt, mert gyorsabb volt a játék és így jobban tudtam fejlődni.

Hárman már csatlakoztak a Győri ETO játékoskeretéhez, de lesznek olyanok is, akik tavasszal már nem Horváth Ferenc együttesét fogják erősíteni – árulta el Szasa Sztevanovics sportigazgató.

– Linas Pilibaitis lassan öt éve volt itt. Becsülettel tette a dolgát, együtt elértük a céljainkat, de eljött az idő, amikor el kell búcsúznunk egymástól. Sok szerencsét kívánunk neki. Kiss Máté visszamegy Mezőkövesdre, és további fél évet fog kölcsönben futballozni – mondta a frissen kinevezett sportigazgató.

Minden bizonnyal Mihai Nicorec is máshol tölti majd a tavaszi szezont. Az ETO jelenleg a Lombard Pápával tárgyal arról, hogy a játékos a következő hónapokat a Győrhöz közeli NB I-es csapatnál töltse.

Horváth Ferenc négy mérkőzésen tesztelné a csapatát Törökországban. Az ETO vezetőedzője elégedett együttese eddigi hozzáállásával, és bízik abban, hogy az éles meccseken is visszaköszön az, amit az edzésen már jól végrehajtanak a játékosok.

– Általában amíg nincs meccs, addig minden kerek szokott lenni – kezdte a tőle megszokott stílusban a győriek vezetőedzője.

Másfél hete elmaradt a Győri ETO egyik edzőmérkőzése, ezt leszámítva Horváth Ferenc elégedett mindennel. A vezetőedző szerint nem baj, hogy nem bővül a játékoskeret.

– Amikor idekerültem, már megbeszéltük, hogy ha nem változik a játékoskeret, akkor sincs probléma, hiszen nagyon jó anyagnak tartom az itten gárdát. Ha tudnánk igazolni a kezdőcsapatba egy játékost, akkor azon biztosan elgondolkodnánk, de egyelőre nincsen ilyen futballista – folytatta Horváth Ferenc.

Az Győri ETO Törökországban három edzőmérkőzést biztosan játszik, de a stáb keres még egy ellenfelet. Az utolsó meccset február 15-én, a hazautazás előtti napon játszaná az ETO.

– Jól dolgoznak a srácok, elégedett vagyok a hozzáállásukkal. Eddig semmi olyan probléma nem volt, ami hátráltatta volna a munkánkat azt leszámítva, hogy kevés meccset játszottunk – zárta az ETO vezetőedzője a klub honlapjának adott interjút.

Olvasói sztorik