Dánokat vert a Fradi

Az FTC végig dominált, és 1-0-ra nyert a Viborg ellen, még egy kihagyott tizenegyes is belefért.

Kapcsolódó cikkek

Nemzetközi felkészülési mérkőzés
Ferencvárosi TC – Viborg (dán) 1-0 (1-0)
Törökország
FTC 1. félidő: Jova – Besics, Hidvégi, Mateos, Bönig – Gyömbér, Csukics – Jovanovics, Józsi, Jenner – Böde. 2. félidő: Jova – Besics, Hidvégi, Csukics, Jovanovics – Busai, Józsi, Ionescu – Holman, Böde (Diallo, 60.), Somalia. Edző: Thomas Doll
Gólszerző: Jovanovics (14.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A dán élvonalban kilencedik Viborg ellen játszotta második törökországi felkészülési mérkőzését a Ferencváros.

Az első percekben az északiak birtokolták többet a labdát, az első lövésre a negyedik percben került sor, Boysen eresztette meg 12 méterről, de nem jelentett veszélyt Jova Levente kapujára. Három perccel később Jenner lódult meg, de beadását Peskovics könnyedén magához tudta ölelni. Az első tíz percben sok pontatlan passzt vétett a Fradi.

A folytatásban Böde indult meg nagy lendülettel, aztán Jenner kapta a labdát, aki rávezette az emberére, majd középre adott, de a dánok kapusa jól mozdult ki és mentett. A 14. percben Józsi passzolt Jennerhez, aki két dán védő mellett befelé tört, középre adott, ahol érkezett Jovanovics, és a kapuba fejelt (1-0).

Az első dán akció során Poulsen fejelt Jova kapujára, a kapus jól helyezkedett, és oldalra ütötte a labdát. Az első félidő felénél előbb Böde sodorta kapura a labdát, de Peskovics védett, majd egy távoli átlövéssel veszélyeztetett a Fradi. Ezután is egyértelműen a magyar csapat dominált. A 31. percben Besics futott fel a jobb oldalon, lapos beadását azonban a dánok kivágták Jovanovics elől.

Egy perc elteltével Gyömbér három védő szorításában lőtt, de 18 méterről megeresztett kísérlete elkerülte a kaput. Nem sokkal később Jenner remek beadását a dán védők kis híján a saját kapujukba kotorták. A dánok zömében csak nyomozták a labdát, nem sok veszélyt jelentettek az FTC kapujára, de a 42. percben Merisah lőtt éles szögből, 11 méterről a kapu fölé.

A második játékrész elején azonnal lehetőséget alakított ki a Ferencváros: a csereként beállt Somalia tört be a tizenhatoson belülre, a középen álló Bödéhez passzolt, aki 16 méterről, nagy helyzetben fölé lőtt. Az ötvenedik percben Boysen lőtt 18 méterről kapura, de Jova magabiztosan hárított. Négy perccel később igen aktív Somalia adott középre veszélyesen, de a társak lemaradtak a kapu előtt. Az első tíz percet leszámítva remekül megtartotta a labdát az FTC.

A 64. percben Diallo lőtt ballal, 18 méterről a kapufa mellé. A 71. percben hatalmas helyzet alakult ki: Diallo kétszer is hat-hét méterről, középről lőhetett, de az ellenfél kapusa óriási bravúrral mindkét alkalommal menteni tudott. Ezután két fiatal játékos, Nagy Dominik és Pintér Dominik játszott össze, utóbbi középre is tudott adni, de Peskovics lehúzta a labdát.

Egy szögletet követően Busaihoz került a labda, aki egyből, 12 méterről keményen lőtt, de Peskovics ismét a helyén volt, és hárította a lapos kísérletet. A másik oldalon egy középre lőtt labdára kellett kijönnie Jovának, aki remekül mentett Wílton elől. A hajrában is az FTC uralta a játékot, Besics játszott Somaliához, ezt követően a labda Diallóhoz, majd Busaihoz került, akinek a lövését az egyik dán védő kézzel hárította a tizenhatoson belül, de Busai fölé lőtte a büntetőt, így maradt az egygólos különbség – tudósít a Ferencváros honlapja.

– Jó teszt volt a mai meccs, mivel a Viborg egy nagyon erős csapat. Az elmúlt napokban nagyon kemény munkát végeztünk, ez látszott is a srácok mozgásán – idézi az FTC honlapja Thomas Doll vezetőedzőt. – Az első percekben kissé hektikus volt a játékunk, de azt követően jóval szervezettebbek voltunk a középpályán. Pozitívum volt, hogy a meccs előtt azt kértem a játékosoktól: labdavesztést követően azonnal támadjanak vissza. Ezt teljesítették, így emiatt elégedett vagyok. Próbálgatjuk a védelmet, igyekszünk minél több lehetőséget kidolgozni a magunk számára ebben a csapatrészben. Eddig Törökországban nem kaptunk gólt, de ez nem csak a védőket dicséri, hanem a kapusokat, a középpályásokat és a csatárokat is. Mindig, minden esetben csapatként kell gondolkoznunk.