NB I

A rutinos német nem akar jönni

Peer Kluge nem szeretne külföldön játszani, hiába hívja Thomas Doll.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Kicker című német sportlap érdeklődésére Michael Preetz, a Hertha BSC általános menedzsere azt nyilatkozta, hogy Peer Kluge nem akar külföldön játszani, hiába hívja a Ferencváros és a Hapoel Tel-Aviv is.

Korábban szintén a Kicker, illetve a Berliner Morgenpost írta meg, hogy Thomas Doll a Fradihoz csábítja a 33 éves védekező középpályást. A morgenpost.de cikkében az áll, hogy bár a másodosztályban a Hertha kulcsembere és csapatkapitány-helyettese volt, immár nem számítanak rá. Korábban 27 meccsen volt kezdő egy szezonban, a mostani Bundesliga-idényben viszont csak kétszer léphetett pályára, akkor is csak néhány pillanatig, a végső sípszó előtt. Sokszor nem is tagja a 18 fős meccskeretnek, mert az U23-as csapathoz irányítják.

Január 25-én, szombaton is a fiatalok mérkőzésén lépett pályára, amikor megsérült a térde. A Mönchengladbach, a Nürnberg, a Schalke és a Hertha színeiben összesen 220 Bundesliga-mérkőzésen lépett pályára eddigi karrierje során, egyszer ezüstérmes volt, egyszer pedig kupagyőztes. De immár 33 éves, és úgy tűnik, a berlinieknél végleg elvesztette a helyét a középpálya közepén.

– Természetesen csalódott vagyok, hogy nem játszom – mondja Kluge, de az általános menedzser, Michael Preetz jelezte neki, hogy szinte semmit nem fog változni az ő tartalékszerepe. – A klubnál nagyon őszinték velem, már régebben megmondták, hogy menjek, ha egy másik klub érdeklődik irántam. Természetesen mérlegelnem kell, hogy olyan korban vagyok, amikor már közel a karrierem vége, de én futballista vagyok, aki játszani akar. Imádom a játékot, és nem vicces, hogy mostanság csak nézhetem. Nem tartom magamat egy halom törmeléknek.

Peer Kluge hangsúlyozta, hogy ideges, amiért nem számítanak rá, bár a szerződése 2015-ig szól. Hozzátette, vannak érdekes ajánlatai, amelyeket áttekint.

A Ferencváros által szintén csábított 32 éves Maik Franz elutasította Sváb Dániel csapata, a másodosztályban sereghajtó Energie Cottbus ajánlatát, és Kluge is azt mondta, hogy nem akar a másodosztályban a kiesés ellen küzdeni.

Jelenleg két konkrét megkeresése van, az egyik az izraeli Hapoel Tel-Aviv, a másik a Ferencváros részéről.

Olvasói sztorik