NB I

Kabát nélkül sem fázott meg az Újpest

A cseh próbajátékossal felálló lilák 2-0-ra győztek a Dunaújváros PASE ellen.

Kapcsolódó cikkek

Felkészülési mérkőzés
Újpest FC – Dunaújváros PASE 2-0 (0-0)
Újpest
Újpest: Balajcza – Ngawa, Litauszki, Sagna, Hála – Balogh B., Simon K., Sztaniszavljevics, Vasziljevics, Szuljics – Sidibe. Cserék: Dmitrovics, Hammer, Tshibuabua, Antón, Zamostny, Abdallah, Ligot, Nagy J. Edző: Nebojsa Vignjevics
DPASE: Milinte – Villám, Burucz, Farkas V., Sárközi – Böőr, Csehi, Petneházi, Ato – Godslove, Urbin. Cserék: Bartus, Perovics, Szauter, Thiago, Kocsis, Urbán, Beleuc. Edző: Dobos Barna
Gólszerzők: Tshibuabua (63.), Simon K. (70.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Betegség, illetve sérülés miatt nem léphetett pályára Kabát Péter, Proesmans, Juanan, Szankovics, Mihajlovics, Molnár, Lázár Bence és Ahjupera. Ott volt viszont a csapatban a cseh próbajátékos, Martin Hála.

A 13. percben Sárközi Norbert lövése szállt el a hazai kapu felett. Ő a Dunaújváros fiatal játékosa, aki a Videoton NB III-as keretéből érkezett kölcsönbe, a visszarendelt Papp Máté helyett. A huszadik percben Urbin fejesét védte Balajcza, a másik oldalon pedig Balogh Balázs próbálkozott távoli lövéssel. Többet birtokolta a labdát a másodosztályú csapat, a 23. percben ismét Balajczának kellett védenie. Két perccel később Balogh beadása után Sagna fejelt kapufát öt méterről.

A 35. percben Sidibe ugratta volna ki Vasziljevicset, de Milinte résen volt, sőt később Sztaniszavljevics lövését is védte. A 42. percben Szuljics beadását Farkas blokkolta, így Milinte kezében halt el a támadás.

A szünet után Abdallah lövése teremtett gólveszélyt, majd Simon Krisztián beadását Bartus vetődve hárította. Az 54. percben Sztaniszavljevics lőtt öt méterről, éles szögből az oldalhálóba. Két perc múlva Zamostny 17 méteres lövését hárította Bartus. A hatvanadik percben Tshibuabua készítette le a labdát Nagynak, aki kapásból, 18 méterről lőtt, de Bartus védte az erős labdát.

A 63. percben megszerezte a vezetést az Újpest: Nagy János remek beadását Tshibuabua csúsztatta meg, a labda Bartus mellett bement a hálóba (1-0). A középkezdés után Sagna fejelt az ötösről, de a vendégkapus hárított. Alaposan felpörögtek a lilák: Tshibuabua lőtt 16 méterről, de Bartus leért a sarokra. A hetvenedik percben Simon Krisztián szerzett labdát, és 15 méterről kapufás gólt lőtt (2-0). Három perccel ezután Ligot lapos beadását Tshibuabua pörgette a kapu mellé.

A 74. percben Zamostny két szép csel után 17 méterről lőtt, de Bartus bravúrral védett. Több gól nem született, az Újpest 2-0-ra győzött – tudósít a klub Twitter-csatornája.

– A meccs vagy az időjárás miatt vagyok-e bosszús? Inkább az időjárás miatt, mert nagyon-nagyon hideg volt végig, bár elismerem, a mérkőzés sem volt annyira jó – értékelt klubja honlapján Nebojsa Vignjevics, az Újpest edzője. – Számítottunk erre, mert az elmúlt két napban az eddiginél is erősebb edzéseket tartottunk, szóval fáradtak a játékosok. Ettől függetlenül azért az első félidőben többet vártam a csapattól, akkor nem játszottunk jól. Még egyszer mondom, ezt megértem, de néhány momentum ezzel együtt sem tetszett, nem sikerült mindig azt játszani, amit az edzéseken gyakoroltunk – a második félidő már valamivel jobb volt. A játékosok igyekeztek és próbáltak taktikailag fegyelmezetten játszani, de ez nem mindig sikerült, voltak hibák. Jelenleg ez nem probléma, amikor frissebbek lesznek a keret tagjai, akkor ennyi hiba nem fordul majd elő. Martin Hála három napot volt velünk, nem vagyok benne biztos, hogy velünk is folytatja, szerintem vannak nála jobbak jobbhátvéd poszton a keretben. Sagna jó benyomást tett ránk a védelem közepén, ha több ideje együtt lesz a csapattal, akkor szerintem még jobb teljesítményre lesz majd képes, Sidibén pedig egy félidő alatt is lehetett látni, hogy milyen gyors játékos csatlakozott a kerethez.

Olvasói sztorik