NB I

Szolidak lesznek, de nem úgy…

Mandulaműtéte után az alapozás összes feladatát végigcsinálja a kispestiek védője, Kovács János.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Kovács János, a Bp. Honvéd védője nyolc évig futballozott Angliában. A 28 éves játékos számára nem úgy sikerült az ősz, ahogy tervezte, hiszen nagy reményekkel szerződött Kispestre, de sorozatos sérülések hátráltatták, ezért nem tudott pályára lépni az NB I-ben.

A visszatérő problémákat egy gócos mandula okozta, amelyet decemberben eltávolítottak, így a kemény munkának most már nincs akadálya. Kovács a Szolnok elleni edzőmérkőzés után a klubja honlapjának adott videóinterjúban elmondta, hogy immár keményen végigcsinál mindent a szökdelésektől kezdve a hosszútávú futásokig.

– Hogy érzi magát a mandulaműtét után? Mennyire esnek jól az edzések?
– Jól vagyok, köszönöm szépen. Az edzések az első héten annyira még nem estek jól, mert nagyon kemények voltak, de az egészségem szerencsére rendben van. Végigcsináltam eddig az alapozás minden percét, reméljük, ez így is marad. A többi meg majd úgyis jön az edzőmeccsekkel, a taktikai edzésekkel, úgyhogy dolgozunk keményen – kezdte Kovács János.

– Mennyivel érzi jobban magát, mint a műtét előtt?
– Nagyon frusztráló volt az első félévben, hogy két-három hetet edzettem, de éreztem magamon, hogy nem vagyok teljesen fitt, és a lábamon is érződött, hogy nem sérülésmentes. Szerencsére ez már múlté, mert két hete edzünk, ráadásul alapozómunkát végzünk, ahol az állóképességet szerezzük meg. Keményen csinálok mindent a szökdelésektől kezdve a hosszútávú futásokig. Az egészség megvan, remélem, a taktikai és a technikai rész is jön hozzá.

– Marco Rossi mit kér öntől a meccsek előtt?
– A szezon második felére kijelentette a csapatnak, hogy ne kapjunk gólokat. Az első félévben majdnem minden meccsen kaptunk. Pontosan nem tudom a statisztikát, de szerintem egy kezemen meg tudom számolni, hány bajnokin hoztuk le nullára a meccset. A mester ezt tűzte ki elsődleges feladatnak. Kérte, hogy legyünk „szolidak”, ami magyarra fordítva nem ezt jelenti, hanem inkább zárt védekezést. Most ezen dolgozunk, és a többit majd próbáljuk hozzáépíteni. A gyors, kreatív játékosainkkal próbáljuk majd hozni a gólokat, amit a szezon első felében is hoztunk.

– Mennyiben különbözik egy itthon felkészülési az angliaihoz képest?
– Ott egyáltalán nincs ilyen, hiszen télen nincs pihenő. Angliában egyszer alapoztunk egy évben nyáron, ami keményebb, mint itthon, hiszen ott egy egész szezonra meg kell alapozni az állóképességét az embernek. Itthon annyiban más, hogy az időjárási körülmények sem a legideálisabbak, mert nem tudunk mindig füves pályán edzeni, ami kihat az ízületekre és sérülésveszélyesebb is. Vannak kisebb-nagyobb problémák, de ezen túl kell lendülni és munka, munka, munka…

Olvasói sztorik