NB I

Öt gól 13 perc alatt a Vidi meccsén

A Videoton 3-3-as döntetlent játszott a román élvonalbeli Otelul Galati elleni, spanyolországi edzőmeccsen.

Kapcsolódó cikkek

Nemzetközi felkészülési mérkőzés
Otelul Galati (román) – Videoton FC 3-3 (0-0)
Marbella, Spanyolország
Videoton 1. félidő: Calatayud – Brachi, Juhász R., Caneira, Nildo – Sándor Gy., V. Gomes – Gyurcsó, Haraszti, Oliveira – Zé Luis. 2. félidő: Tujvel – Szolnoki, Vinícius, Juhász R., Stopira – Sándor Gy., Papp – Zsótér (Álvarez, 70.), Kovács I., Lupeta – N. Nikolics. Edző: José Gomes
Gólszerzők: Bajenaru (52.), Sirghi (76.), Viniciu (tizenegyesből 87.), illetve N. Nikolics (80., 83.), Álvarez (93.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Spanyolországban edzőtáborozó Videoton a román élvonal 14. helyén álló Otelul Galati együttesével találkozott kedden délután. A meccset viharos erejű szélben voltak kénytelenek lejátszani a csapatok.

Nem kezdtek nagy elánnal a csapatok, az első negyedórában nem forogtak veszélyben a kapuk. Az első komolyabb helyzetre a 19. percig kellett várni, ekkor a románoktól Astafei és Giurgiu játszott össze, és előbbi lőtt mellé nagy ziccerből. A következő percekben is Calatayud kapuja előtt alakultak ki lehetőségek, de veszélyes lövésig nem jutottak el a románok.

A 25. percben némi kényszerpihenő következett: Gyurcsó Ádám nagy erővel rúgta meg az ellenfél játékosát, annak legérzékenyebb pontján… A folytatásban Calatayud volt munkában ismét: egy veszélyesen kapura tartó román lövést hárított. A 31. percben Gyurcsó szabadrúgása a léc alá tartott, de az ellenfél kapusa végül óriási bravúrral védett. Az első félidő hosszabbításában Zé Luis került helyzetbe, de közeli lövése egy védőről szögletre pattant.

Az első félidő elejéhez hasonlóan a második játékrész is mezőnyjátékkal kezdődött, sokáig nem volt helyzet, aztán az 52. percben egy gyors támadás végén Bajenaru Liviu lőtt nagy gólt 15 méterről (0-1). Tíz perccel később Lupeta játszotta tisztára magát a jobb szélen, majd szépen passzolt vissza a középen érkező Nemanja Nikolicsnak, aki tíz méterről, nagy helyzetben a kapu fölé lőtt.

A 64. percben Bajenaru lőtt 17 méterről, kapásból a kapu fölé. Négy perc múlva Szolnoki Roland szabálytalankodott a tizenhatos előterében, a szabadrúgást Bajenaru a sorfalba lőtte, a kipattanó azonban ismét egy román játékoshoz került, aki kapásból a kapu fölé bombázott. A 75. percben Tujvel kiment a kapujából a félpálya feléig, hogy tisztázzon, de egy csel után elveszítette a labdát, amit az egyik román játékos egyből kapura tekert, de Szolnoki az üres kapu előtt szögletre fejelt. A szögletet követően Sirghi Cristian fejelt a hálóba (0-2).

Ezzel kezdetét vette egy ritkán látható hajrá, hiszen futószalagon születtek a gólok! A nyolcvanadik percben Kovács István adott szép labdát Nemanja Nikolicsnak, a csatár pedig értékesítette a ziccert (1-2). A szépítés után három perccel az egyenlítés is összejött: Nikolics használta ki a román védők bizonytalanságát, majd nagyon higgadtan lőtt nyolc méterről a kapuba (2-2).

A 87. percben büntetőből szereztek újabb gólt a románok: Viniciu magabiztosan értékesítette a megítélt tizenegyest. Két perc elteltével Álvarez lőtt egy szép csel után 18 méterről, de a labda fölé szállt. A 93. percben Álvarez cselezett a szélről befelé, majd 18 méterről lőtt, a labda egy védőn megpattant, végül a románok kapujában kötött ki (3-3) – tudósít a vidi.hu.

Olvasói sztorik