Hírek

Tarolt az egykori fehérvári légiós

Debrecenben lőtték a világ legröhejesebb öngólját.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A spanyol Marca online kiadásának olvasói Pavol Durica bénázását választották az utóbbi évek legabszurdabb öngóljának.

2008. március 27-én rendezték a DVSC és az FC Fehérvár összecsapását, amely a negyeddöntő visszavágója volt a Magyar Kupában. A hazaiak nem voltak könnyű helyzetben, hiszen az első meccsen a dunántúliak nyertek 2-1-re.

A debreceniek a második félidő elején már 2-0-ra vezettek, de a székesfehérváriak a hajrában szépítettek. Ha így maradt volna, hosszabbításra kerül sor. De nem maradt így!

Dombi Tibort a 87. percben szabálytalanul szerelték a tizenhatoson belül. A megítélt büntetőhöz Takács Zoltán állt oda, lövését azonban Sebők Zsolt nagy bravúrral kivédte. A kipattanóra viszont rárontott a fehérvári Pavol Durica, és védhetetlenül a kapuba bombázta.

A stadion szinte felrobbant, négyezren őrjöngtek, s mintha villám csapott volna a pályába, úgy rogytak a földre a fehérváriak. Volt olyan Videoton-játékos – többek között Koller Ákos csapatkapitány –, aki elindult az öltöző felé.

Durica elképesztő öngólját azóta milliók látták a különböző videómegosztókon. A spanyol Marca online kiadásának olvasói most ezt választották az utóbbi évek legabszurdabb öngóljának. A szlovák védő egyébként Gareth Bale elől csípte el a nem éppen megtisztelő címet. A spanyol lap egyébként tévesen azt írja, hogy egy Debrecen–Ferencváros meccsen történt az eset.

A Loki az öngóllal továbbjutott, majd megnyerte a sorozatot, történelme során harmadjára hódítva el a kupát.

Pavol Durica akkor mindössze bő egy hónapja volt a Videoton játékosa, és érthető, hogy hamar lapátra tették. A keretből kikerült, s mivel nem volt hajlandó elutazni a tartalékcsapattal egy NB III-as meccsre, szerződést bontottak vele.

A pozsonyi FC Petrzalka csapatához került, amellyel 2010-ben kiesett a szlovák élvonalból, majd visszatért nevelőegyesületéhez, a dunaszerdahelyi FK DAC-hoz, mostanság pedig az 1700 fős település, Diósförgepatony csapatában játszik – írja a dehir.hu.

Olvasói sztorik