NB I

Nagyon megverték a Videotont

Az ukrán FK Dnyipro más a második percben 2-0-ra vezetett a fehérváriak ellen Spanyolországban.

Kapcsolódó cikkek

Nemzetközi felkészülési mérkőzés
Videoton FC – FK Dnyipro (ukrán) 0-4 (0-4)
Marbella, Spanyolország
Videoton 1. félidő: Pajovics – Szolnoki, Caneira, Stopira, Nildo – Papp, V. Gomes – Oliveira, Haraszti, Lupeta – Zé Luis. 2. félidő: Calatayud – Brachi, Juhász R., Vinícius, Mamadu – Sándor Gy., V. Gomes – Gyurcsó, Kovács I., Álvarez (Zsótér, 72.) – N. Nikolics. Edző: José Gomes
Gólszerzők: Seleznov (1.), Konoplianka (2.), Giuliano (35.), Cseberjacsko (38.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Egy évvel ezelőtt a Videoton 1-0-s vereséget szenvedett az ukrán FK Dnyipro csapatától, de ezúttal nagyon hamar a biztossá vált, hogy a tavalyi végeredmény nem ismétlődik meg. Méghozzá azért, mert már a második percben 0-2 volt az állás…

Az ukrán csapat nem véletlenül szerepel a legjobb 32 között az Európa Ligában. A kezdés után előbb Konoplianka szaladt el a bal oldalon, majd remekül tekert a kapu elé, ahol üresen érkezett Seleznov, és a hálóba fejelt. Nem sokkal később Konoplianka lőtt óriási gólt 22 méterről (0-2). A 13. percben Seleznov éles szögből leadott lövése kerülte el a Videoton kapuját. Két perccel később Matheus vezethette egy az egyben Pajovicsra a labdát, a fiatal szerb kapus azonban remekül zárta a szöget, így elakadt benne a labda benne.

A 16. percben Konoplianka csapta be egy csellel Szolnoki Rolandot, majd középre adott a bal szélről, a labdát a hosszú oldalon érkező Seleznov vette le, majd visszatette az ötösnél érkező Giulianónak, aki a kapu fölé bombázott. A félidő közepén a mezőnyjáték dominált. Labdabiztosabbak voltak az ukránok sokkal, de miután magához tért, a fehérvári együttes sem játszott rosszul.

A 26. percben Nildo a bal szélen lehagyta a védőjét, majd a kapu elé lőtte a labdát, Haraszti becsúszva csupán centikkel maradt le a labdáról tiszta gólhelyzetben. Négy perccel később egy beadást Stopira a kapu előtt fejjel megcsúsztatott, de a labda az ötös sarkánál érkező Seleznov elé került, aki egyből kapura lőtt, de Pajovics ismét bravúrral védett.

A 35. percben Giuliano cselezte ki a magyar csapat védelmét, majd a kifutó Pajovics mellett higgadtan gurított a kapba. Három perc elteltével Rotan tekert a kapu elé egy szabadrúgást, két ukrán játékos is teljesen üresen érkezett az ötösön belül, végül Cseberjacsko juttatta a labdát a hálóba (0-4). A negyvenedik percben nagy ukrán lehetőség maradt ki: Pajovics remekül jött ki kapujából, és védte Matheus lövését. Az első félidő hosszabbításában Konoplianka cselezett befelé, majd a tizenhatos sarkáról lőtt, de Pajovics magabiztosan védett.

A szünet után Gyurcsó húzta meg a bal szélen, majd a tizenhatosnál érkező Kovács Istvánt hozta játékba, aki kapásból a keresztlécet találta telibe. Az 54. percben veszélyes szögletet végzett el a Videoton: Gyurcsó tekert a kapu elé, Vinícius fejese pedig alig ment mellé. A 65. percben Nikolics és Kovács egyszerre mentek egy lecsorgó labdára az ukránok kapujától 16 méterre, azonban megzavarták egymást, így nem lett belőle helyzet.

A 69. percben szabadrúgás után újabb gólt szereztek az ukránok, de a bíró les miatt nem adta meg. A másik oldalon Nikolics ugratta ki Gyurcsót, aki lefutotta a védőjét, majd visszapasszolta a feladónak, de az egyik ukrán hátvéd szögletre mentett. A sarokrúgás veszélyes volt, Gyurcsó beadását Juhász fejelte a kapu mellé. A második félidőben kiegyenlítettebb volt a játék. A 83. percben egy tetszetős ukrán támadás végén kellett Viníciusnak tisztáznia a kapuk előterében.

A hajrában egyik kapu sem forgott veszélyben, többet birtokolta a labdát a Videoton, de a becsületgólt nem sikerült megszereznie – tudósít a vidi.hu.

Olvasói sztorik