NB I

A Videoton újabb döntetlenje

A székesfehérváriak ezúttal a bolgár Lokomotiv Plovdiv ellen játszottak 1-1-et Spanyolországban.

Kapcsolódó cikkek

Nemzetközi felkészülési mérkőzés
Videoton FC – Lokomotiv Plovdiv (bolgár) 1-1 (0-0)
Marbella, Spanyolország
Videoton 1. félidő: Tujvel – Szolnoki, Juhász R., Stopira, Mamadu – Tóth I B., Papp – Álvarez (Caneira, 35.), Kovács I., Zsótér – Lupeta. 2. félidő: Pajovics – Brachi, Caneira, Vinícius, Nildo – V. Gomes, Sándor Gy. – Gyurcsó, Haraszti, Oliveira – N. Nikolics. Edző: José Gomes
Gólszerzők: N. Nikolics (55.), illetve Ferrareso (49.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Másik edzőmeccsét is lejátszott a Videoton csapata a spanyolországi edzőtáborozás során. Az ellenfél ezúttal a bolgár élvonal ötödik helyén álló Lokomotiv Plovdiv volt.

Az első öt perc kiegyenlített mezőnyjátékkal telt el, valamivel többet birtokolta a labdát a magyar csapat, de helyzet egyik oldalon sem alakult ki. A folytatásban sem volt ziccer, de a bolgárok átvették az irányítást. Az első húsz perc igazán komoly lehetőség nélkül telt el. A játék kiegyenlített volt, a kapuk nem forogtak veszélyben. A 36. percben egy 14 méterről leadott lövést védett nagyon szépen a fehérváriak kapusa, Tujvel – tudósít a vidi.hu.

A szünet után Pajovicsnak kellett egy rosszul sikerült hazaadást kiütnie a felső sarokból, ezért közvetett szabadrúgást végezhettek el a bolgárok az ötösről. A legurított labdát Ferrareso vágta hat méterről a kapuba (0-1). Az 52. percben Oliveira tekert kapura húsz méterről, de a bolgárok kapusa bravúrral védett. Három perccel később jött az egyenlítés: Gyurcsó a jobb szélről pompásan adott középre, Nemanja Nikolics pedig védhetetlenül fejelt a kapuba.

Felpörgött a meccs, élvezetessé vált a játék. Az 58. percben Oliveira parádésan szolgálta ki Nikolicsot, aki közelről a kapu fölé fejelt. Két perc múlva ismét Nikolics került ziccerbe, de a labda kapu mellé ment. Ezután is támadólag lépett fel a Videoton, de agresszívebbé vált a Plovdiv védekezése.

A hajrában a cserék miatt nem alakult ki folyamatos játék, de továbbra is a magyar csapat irányított. A nyolcvanadik percben Oliveira került nagy helyzetbe, de az egyik bolgár védő becsúszva mentett előle. A 87. percben egy távoli, nagy erejű, kellemetlen lövés kipattant Pajovicsról, a labdára érkezett a bolgárok támadója, de a fehérváriak cserekapusa önfeláldozóan kivetődött, és megszerezte a labdát. A 94. percben Gyurcsó szögletét Nikolics fejelte a kapu mellé hat méterről.

Olvasói sztorik