NB I

Döntetlent ért el a Videoton

A Spanyolországban edzőtáborozó fehérváriak 2-2-t játszottak a horvát Rijeka ellen.

Kapcsolódó cikkek

Nemzetközi felkészülési mérkőzés
Videoton FC – HNK Rijeka (horvát) 2-2 (1-1)
Videoton 1. félidő: Calatayud – Brachi, Caneira, Stopira, Mamadu – V. Gomes, Haraszti – Gyurcsó, Kleinheisler, Zsótér – N. Nikolics. 2. félidő: Tujvel – Szolnoki, Papp, Vinícius, Nildo – Tóth I B., Sándor Gy. – Lupeta, Kovács I., Oliveira – Kleinheisler (Gyurcsó, 66.). Edző: José Gomes
Gólszerzők: N. Nikolics (2.), Oliveira (49.), illetve Benko (35.), Vinícius (öngól 56.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Lejátszotta első téli edzőmeccsét a Spanyolországban edzőtáborozó Videoton, az ellenfél a horvát Rijeka volt. A második percben Mamadu indította Zsótér Donátot, aki egy elérhetetlennek tűnő labdát benntartott, majd Nikolicshoz passzolt, aki 17 méterről kilőtte a bal sarkot (1-0).

A 12. percben Gyurcsó kínálta meg egy életerős távoli lövéssel a Rijeka kapusát, aki nem tudta megfogni a labdát, de szögletre paskolta. A sarokrúgás nagyon veszélyes volt, Nikolics négy méterről fejelhetett kapura, a labda alig ment mellé. A későbbiekben a horvátok birtokolták többet a labdát, a 33. percben Kramaric zavarta meg a Vidi védelmét, végül kapura is tudott lőni tíz méterről, de Calatayud szépen védett. Egy perccel később Brezovec esett el Stopira mellett a tizenhatoson belül, a megadott büntetőt Benko értékesítette (1-1).

A második félidő elején Kleinheisler adott szép labdát Oliveiranak, aki kilőtte a hosszú alsó sarkot körülbelül tíz méterről (2-1). Néhány perccel később ismét egyenlített í horvát alakulat: Bertosa robogott el a bal szélen, szépen adott középre, Vinícius próbálta megelőzni a támadót, ami sikerült is neki, de balszerencséjére öngól lett a vége (2-2).

A 63. percben egy jobbról érkező beadást fejelt alig kapu fölé a horvátok támadója, Krstanovic. Két minutummal később óriási kapufát lőttek a horvátok. A 88. percben hatalmas Vidi-lehetőség maradt ki: Gyurcsó indította Lupetat, akiről lepattant a védője, a légiós remek labdát adott Kovács Istvánnak, aki egyet tolt rajta, majd hét méterről lőtt, de Prskalo óriásit védett – tudósít a vidi.hu.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik