NB I

Spanyol bajnokin járt a Videoton

A fehérváriak péntek este a helyszínen tekintették meg a Málaga–Valencia mérkőzést.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Spanyolországban edzőtáborozó Videoton valamennyi játékosa, valamint a szakmai stáb tagjai elutaztak a péntek esti Málaga–Valencia bajnoki mérkőzésre. Francisco Jose Ruiz Rojas kapusedző éveken keresztül áll a hazai klub alkalmazásában előbb játékosként, majd kapusedzőként, úgyhogy a fehérváriak a legjobb helyről élvezhették a mérkőzést.

A találkozónak volt egy különös pikantériája is, hiszen a Videoton két meghatározó játékosa, Calatayud és Caneira évekig játszottak abban a két csapatban, amelyik péntek este megmérkőzött egymással. A kapus málagai nevelés, és ott vált élvonalbeli futballistává, míg a portugál védő 2004 és 2008 között volt a Valencia játékosa. Érdekesség, hogy 2004. november 20-án egymás ellen is pályára léptek a spanyol bajnokságban, akkor a Valencia 2-0-ra nyert a Málaga otthonában, Calatayud és Caneira is végig pályán volt azon a mérkőzésen.

Ráadásul a helyi drukkerek azonnal felismerték Calatayudot, aki több tucat autogramot kiosztott a stadionban, és rengeteg közös fotóra is odaállt a szurkolók mellé. Pedig lassan nyolc év telt el azóta, hogy utoljára a Málaga kapuját védte, de a mai napig igazi sztárként tekintenek rá.

A spanyol bajnoki gól nélküli döntetlennel végződött, de a lefújás után senki sem panaszkodott, hiszen egy kifejezetten élvezetes, jó iramú mérkőzést láthattak a Vidi játékosai és edzői – írja a vidi.hu.

A székesfehérvári csapat vasárnap délután játssza első téli felkészülési mérkőzését a horvát HNK Rijeka ellen.

Olvasói sztorik