NB I

A Vasas legyőzte a Mezőkövesdet

A házigazda angyalföldiek 2-0-ra nyertek élvonalbeli riválisuk ellen.

Kapcsolódó cikkek

Felkészülési mérkőzés
Vasas FC – Mezőkövesd-Zsóry SE 2-0 (1-0)
Fáy utca
Vasas: Orbán S. – Pál D., Görgényi, Tamás L., Katona – Cseke, Vida, Berecz, Menyhárt – Ádám M. – Remili.
Csere: Hermány, Ízing, Biller, Nagyházi, Kiss R., Nagy T., Ferenczi. Edző: Szanyó Károly
Mezőkövesd: Horváth T. – Burány, Szalai V., Velicky, Fótyik – Takács P., Dobos, Bognár, Melczer – Balajti, Harsányi. Cserék: Ficsor, Hegedűs, Gévay, Menougong, Bogdány, Sikér, Olasz. Edző: Véber György
Gólszerzők: Tamás L. (30.), Nagy T. (84.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Szombaton délelőtt felkészülési mérkőzésen fogadta a másodosztályú Vasas az élvonalban újonc Mezőkövesdet. A találkozón pályára lépett az angyalföldi klub régi-új igazolása, Mohamed Remili; a rutinos kapus, Németh Gábor viszont kisebb sérülés miatt kihagyta a mérkőzést – áll a Vasas FC Facebook-oldalának tudósításában.

A hatodik percben Berecz Zsombor lőhetett közelről, ám gyenge kísérletét hárította a vendégkapus. Nyolc perccel később Remili ívelt középre, Görgényi lövése azonban megint Horváth Tamás kezében halt el.

Fél óra elteltével szerezte meg a vezetést a hazai együttes: egy szögletet Tamás László fejelt a kapuba (1-0). Négy perccel később Remili is beköszönhetett volna, de Horváth immáron sokadik bravúrját bemutatva hárított. A negyvenedik percben előbb Katona Máté kíséretét védte a kövesdi kapus, majd a szögletet Remili fejelte a lécre.

Az első játékrészben több helyzetet is kidolgozott az angyalföldi együttes, de csak egyet tudott gólra váltani.

A második félidő már visszafogottabb játékot hozott a fagypont alatti hőmérsékletben rendezett találkozón. A Vasas azonban így is talált egy gólt: a 84. percben a második játékrészre beálló Ferenczi István beívelését Nagy Tamás fejelte a hálóba (2-0).

– Túlhangsúlyozni nem szeretném a győzelem jelentőségét, azonban tény, hogy minden diadal önbizalmat adhat játékosainknak, az egész csapatnak – mondta a klub honlapján Szanyó Károly, a Vasas vezetőedzője. – A győzelem sokat számít egy alakuló közösség számára és mi, a szakvezetés és a csapat, valamint a játékosok alig több mint két hete, hogy ismerkednek egymással. Folytatjuk tovább a megkezdett munkát a jövő héten, napi két gyakorlással. Szerdán pedig a Soroksár csapatát fogadjuk.

– Örülök a győzelemnek. Biztató eredményt értünk el egy első osztályú csapat ellen – mondta Vancsa Miklós, ügyvezető. – Minden siker erősít bennünket. De haladunk tovább. Még sok munka, csiszolódás van előttünk. A játékoskeretünk még nem végleges. A tegnap és ma leszerződtetett négy játékos mellett (Ferenczi, Menyhárt, Remili, Tamás) még lesznek érkezők. Ez a mai jó játékkal párosult győzelem erőt ad és jobb kedvre derít minket a hétköznapokban elvégzendő sok munkához.

Olvasói sztorik