NB I

Benczés nem gondol a kiesésre

A felcsútiak vezetőedzője szerint az új spanyol tréner érkezésével professzionálisabb lett a klub.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Szerdán játszotta első felkészülési meccsét a Puskás Akadémia NB I-es csapata. Az OTP Bank Liga 14. helyén telelő újonc a másodosztályú Szolnokkal játszott 1-1-es döntetlent. A felcsútiak a jövő héten Spanyolországba utaznak edzőtáborozni, és ott folytatják a felkészülést a kőkemény tavaszi menetelésre, hiszen mindössze két pontra vannak a kiesőzónától. Benczés Miklós vezetőedzője a DigiSport péntek reggeli műsorában elmondta, hogy egy új spanyol szakember érkezett az edzői stábba, akivel sokkal professzionálisabb lett a klub.

– Mi is elkezdtük az alapozást, és nagyon fontos lépés volt, hogy igazoltunk egy új edzőt Spanyolországból, Pepe Benitez személyében – kezdte Benczés Miklós. – Ő már aktívan részt vesz a jelenlegi felkészülésünkben. A srácok nagyon élvezik a vele végzett munkát. A stábunk így bővült, és kicsit másabb a felkészülésünk az ő érkezésével.

– Lehet azt mondani, hogy professzionálisabb lett a csapat?
– Meggyőződésem, hogy igen. A stábunkra is nagyon jó hatással volt, nem csak a játékosokra. Professzionálisabbak vagyunk, és biztos vagyok benne, hogy lesz hozadéka. Párosult mindehhez egy komoly orvosi háttér is, ami folyamatos kontroll alatt tartja a labdarúgókat. Természetesen ehhez a játékosoknak is hozzá kell tenniük mindent. Nem elég, hogy elvégezzük a munkát, nem elég, hogy megkapják a terhelést. A játékosoknak is hozzá kell tenniük, ami belülről jön, illetve figyelniük kell az edzések utáni pihenésre, és a megfelelő táplálkozásra.

– Milyen változások lehetnek még a keretben?
– Gyakorlatilag négy-öt játékos már távozott a klubtól. A Videotontól kölcsönben lévő Haraszti Zsolt és Uros Nikolics visszatértek a csapatukhoz. A francia belsővédővel, Mamadou Waguéval szerződést bontottunk, és így voltunk Miguel Luquéval is, hiszen kevés játéklehetőséget kaptak, ezért nem láttam jónak, hogy itt tartsuk őket. Természetesen fogjuk pótolni őket, de úgy gondolom, hogy még lesznek távozóink is. Több játékos fogja elhagyni a klubot, mint ahány érkező lesz. Vannak terveink az erősítésre, és ezek a közeljövőben el fognak dőlni. Csütörtökön utazunk edzőtáborba, és szeretnék azzal a kerettel kiutazni, amely alkotni fogja a Puskás Akadémia csapatát a tavaszi menetelésnél. Akikre nem számítunk, azokat pedig nem szeretnénk már elvinni az edzőtáborba.

– Ki lehet a legnagyobb fogás?
– Nem szeretnék erre választ adni, először is azért, mert tiszteletben tartom a saját sajtónkat, hiszen először a saját honlapunkon jelennek meg azok igazolások, amelyeket tervezünk.

– Mekkora fenyegetettség a csapat számára a kiesés? Milyen reményekkel vág neki a tavasznak?
[ianswer– Nem gondolok a kiesésre. Ha az őszi szereplésünket kettébontom, akkor volt az első nyolc forduló, és a második kilenc. A kettő között nagyon nagy volt a különbség. A második felével biztos nem fogunk kiesni, hiszen az első nyolc mérkőzésen hat vereséget szenvedtünk. A második kilenc alatt viszont összesen két csapat nyert ellenünk, az egyik a Videoton volt, a másik pedig a Debrecen idegenben. Úgy gondolom, hogy ezt bármelyik együttes el tudná fogadni. Természetesen egy újonc számára ez a második periódus elfogadható volt. Az első nem, de a fejlődés érződött a csapaton, folyamatosan egyre jobban játszottunk, és egyre eredményesebbek lettünk. Természetesen van hiányérzetem is, hiszen vannak elhullajtott pontjaink, amiket a mérkőzés hajrájában veszítettünk el, de ezeken most túl kell lépnünk.

Olvasói sztorik