NB I

Szalmabálát gurítottak, talicskáztak

A bajnokcsapat játékosai vicces feladatokkal teletűzdelt csapatépítő tréningen vettek részt.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Halászi egyik majorjába utazott szerda délután a Győri ETO kerete. Mielőtt megérkezett a Duna-parti településre a küldöttség, megállt a győrladaméri általános iskolában, és a játékosok élménybeszámolót tartottak a sportkedvelő gyerekeknek – írja a Kisalföld.

A halászi majorban szervezett csapatépítő tréning bőven tartogatott kihívást a győri labdarúgóknak, hiszen mókás ügyességi feladatokban nem volt hiány, miközben a játékosok tapasztalták a vidéki élet minden szépségét és kihívását. Összesen tíz próbát kellett teljesíteniük a négyfős csapatoknak, a többi közt zsákban futottak, létrával szlalomoztak, és még szalmabálát is görgettek.

Bírónak Takács Ákost, a csapat tavaly műtött, sérülésből idén visszatérő védőjét választották. Az ETO új edzője, Horváth Ferenc természetesen Halászira tartott játékosaival, s minden mozdulatukat figyelemmel kísérte. Sőt, ha valaki hasra esett a puha sárban, biztató zrikálásaban részesült a mestertől.

Pont jól jött ki a srácok létszáma, így nekem már nem maradt csapat. Ez a nap elsősorban a nevetésről szól számunkra, s ennek megfelelően én is nagyon jól éreztem magam Halásziban – mondta Horváth Ferenc.

A Győri ETO frissen kinevezett technikai vezetője, Tokody Tibor elmondta, egyelőre nem vonul vissza, a tavaszi szezont mindenképp végig szeretné edzeni, és formában maradni.

– Sohasem lehet tudni, hátha szüksége lesz rám a csapatnak. Erre egyébként kevés az esély, de az NB III-as mérkőzéseken szeretnék pályára lépni, s mind a tétmeccseken, mind az edzéseken segíteni a klub fiatal tehetségeit – szögezte le Tokody.

Kilenc állomás alkotta a pusztaolimpiát a Babos Majorban. A kitűnő hangulatú viadalon négyfős csapatokra osztották a keretet, hogy kiderüljön, kik a leggyorsabbak, a legügyesebbek és a legerősebbek.

A végeredmény:

1. Ászok csapata (Pátkai Máté, Lubos Kamenár, Rafe Wolfe, Djordje Kamber)

2. X-es csapat (Dudás Ádám, Marko Dinjar, Marian Had, Kalmár Zsolt)

3. Felsők csapata (Lipták Zoltán, Michal Svec, Nemanja Andrics, Lang Ádám)

A játékosok egy pakli kártyából húzva sorsolták ki, hogy ki kivel alkot egy négyest, így egy csapatba került például a piros ász, a makk ász. a zöld ász és a tök ász is.

A csapatversenyszámok győztesei:

Zsákban futás: Királyok (Koltai Tamás, Rok Kronaveter, Marek Strestík, Mihai Nicorec)

Létrás szlalom: Felsők csapata

Szalmabála gurítás: Ászok csapata

Talicskatolás: X-es csapat

Kocsihúzás: Ászok csapata

Az öt csapatszám mellett mindenkinek egy-egy egyéni számban is meg kellett mutatnia tudását. Két-két ügyességi és erőszám szerepelt a programban.

A győztesek:

Farönkdobás háttal: Lang Ádám (Felsők)

Kőlökés helyből: Djordje Kamber (Ászok)

Diótörés csőből: Rafe Wolfe (Ászok)

Patkódobás: Nemanja Andrics (Felsők)

A pusztaolimpián 29 labdarúgó vett részt, közülük a sérülése miatt még elsősorban rehabilitációs edzéseket végző Takács Ákos volt az egyik versenybíró – írja a klub honlapja.

Olvasói sztorik