NB I

Döntetlennel kezdett a bajnokcsapat

Dudás Ádám góllal tért vissza, de csapat a rengeteg kihagyott ziccer miatt képtelen volt legyőzni szlovák negyedosztályú ellenfelét.

Kapcsolódó cikkek

Nemzetközi felkészülési mérkőzés
Győri ETO – OFC Russel Gabcíkovo (szlovákiai) 1-1 (0-0)
Győr 1. félidő: Kamenar – Svec, Lipták, Lang, Dinjar – Kamber, Pátkai, Trajkovics, Martínez – Strestik, Andrics. 2. félidő: Kamenar – Wolfe, Had, Djordjevics, Pilibaitis – Meovongou, Dudás, Kronaveter, Koltai – Burgos, Kalmár. Edző: Horváth Ferenc
Gólszerzők: Dudás (56.), illetve Petras (49.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Voltak, akik kihagyták a szombati meccset: Varga Roland, Rudolf Gergely, Völgyi Dániel, és a régóta sérült Takács Ákos sem tudott pályára lépni, Sztanisics és Nicorec pedig ezúttal nem kapott lehetőséget.

Jó hangulatban, sok néző előtt rendezték Győrben a bajnoki címvédő ETO első téli felkészülési mérkőzését, amelyen a szlovák negyedosztályú Bős volt az ellenfél. A hazaiaknál ezúttal mutatkozott be az új vezetőedző, Horváth Ferenc. Próbajátékosok nem voltak, az őszi szezont mezőkövesdi kölcsönben töltő Linas Pilibaitis viszont pályára lépett.

A második percben Andrics indult meg a baloldalon, majd kapura lőtt, de a vendégek hálóőre bravúrral mentett. Az ETO már a találkozó elején uralta a játékot, alig volt a labda a szlovákoknál. A kilencedik percben Kamber indításával Andrics lépett ki, azonban a kapusba rúgta a labdát. Két perccel később a látogatók is ziccerbe kerültek, de Kotor beadását Szőcs három méterről, érthetetlen módon a kapu mellé rúgta – tudósít a győri klub honlapja.

A 14. percben egy gyönyörű ETO-támadás végén Kamber lőtte mellé Strestik lefejelt labdáját. Öt perccel később egymás után két hatalmas ziccerből nem lett gól: először Strestík maradt le Martinez beadásáról, majd a középre tett labdát Andrics lőtte jócskán fölé. A 25. percben négy szögletet rúgott az ETO egymás után, de egyikből sem alakult ki nagyobb helyzet. A 29. percben Védelmi hiba után Martinez került helyzetbe, ám amint elhúzta a kapus mellett a labdát, már kisodródott és nem tudott lőni.

A harmincadik percben Martínez beadását Andrics lőtte rá, de ezúttal sem találta el a kaput. Hat perc múlva Dinjar lőtt el egy szabadrúgást 22 méterről, éppen fölé. A negyvenedik percben újabb hatalmas hazai ziccer maradt ki: Dinjar beadását Pátkai fejelte fölé. A szünet előtt egy kapu előtti kavarodás után Andrics lőtt a kapusba.

Az első félidő tehát gól nélkül zárult, az újrakezdést követően viszont gyorsan vezetést szerzett a bősi csapat: Mevoungou veszített labdát, majd Petrás gurított el Kamenár mellett (0-1). Az 52. percben egy újabb vendégpróbálkozás végén Kamenar védett nagyot. Az 56. percben Kalmár adott zseniális labdát Dudásnak, aki a kapuig gyalogolt vele, majd kilőtte a hosszú alsót (1-1).

Az 58. percben Wolfe lőtt 23 méterről, de a vendégek kapusa könnyedén védte. Két perc elteltével Kronaveter tette be a labdát Burgosnak, aki azonban nem találta el jól, és mellé lőtt. A folytatásban egy ideig nem alakult ki nagyobb helyzet, azonban továbbra is az ETO dominált. A 73. percben Dudás beadására Koltai érkezett, azonban tisztázni tudtak a védők. A nyolcvanadik percben egy szöglet után Djordjevics fejelt jócskán fölé. A 85. percben Dudás veszélyeztetett szabadrúgásból, de újabb gól ő és csapattársai sem tudtak szerezni, úgyhogy a bajnoki címvédő döntetlenre végzett szlovák negyedosztályú ellenfelével Horváth Ferenc vezetőedző debütálásán.

– Rendkívül tetszik, ahogy a fiúk edzenek. Keményen, agresszívan gyakorolnak – nyilatkozta Horváth Ferenc a Kisalföldnek a meccs előtti napon. – Van egy szokásom, miszerint az edzéseket követően leírom, kik azok, akik a legjobbat, és mely játékosok, akik a legkevesebbet nyújtották az adott foglalkozáson. Győrben még nem nagyon tudtam beírni senkit a rosszaknak szánt rubrikába. Talán néha már túl feszült is a társaság. Néha kicsit úgy érzem, túl komolyan, munkának tekintik a focit, pedig ez egy játék, s ezt nem szabad elfelejteni. Rengeteg egyénileg jól képzett labdarúgó van Győrött, akiket nem akarok megkötni, szeretnék ezeknek a játékosoknak szárnyakat adni, hogy azt nyújtsák, amit valójában tudnak, hiszen jók, ezért is kerültek ide.

Olvasói sztorik