NB I

Hátrányból fordított a Pécs

A horvát HNK Cibala ellen a második félidőben remekeltek a baranyaiak.

Kapcsolódó cikkek

Felkészülési mérkőzés
Pécsi MFC-Matias – HNK Cibalia (horvát) 3-1 (0-1)
Pécs 1. félidő: Gőcze – Nagy, Romics, Balogh B., Simics – Horváth A., Mohl – Kővári, Wittrédi, Rácz – Városi. 2. félidő: Pogacsics – Fodor, Lantos, Deutsch, Zsivkovics – Koller, Márkvárt – Beke, Fröhlich, Szatmári – Grumics. Edző: Lőrincz Emil, Márton Gábor.
Gólszerzők: Grumics (50.), Fröhlich (58.), Szatmári (70.) illetve Kujundzija (36.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Harmadik felkészülési mérkőzését játszotta a nehéz napokat élő PMFC. A pécsiek ezúttal a horvát NK Cibala együttesét látták vendégül szerda délután. A hazaiaknál ott volt a kezdőcsapatban a szerb próbajátékos, Boriszlav Simics, a másik két próbázó, Pogacsics Krisztián és a montenegrói Radule Zsivkovics pedig a kispadon kapott helyet.

Már az első percben veszélyes helyről végezhetett el szabadrúgást a Pécs, de a középre passzolt labdát Wittrédi egy védőbe rúgta. A 13. percben Rácz Ferenc kezelte le a játékszert, befordult a tizenhatoson belülre, és lövéssel fejezte be az akciót, de rosszul helyezett löketét magabiztosan védte Filipovics – tudósít a pécsiek honlapja.

A huszadik percben Városi Viktor emelte át a vendégek kapusát, ám a labda mellé szállt. Három perccel később megint Rácz kavargatott a büntetőterületen belül, lövését azonban ismét hatástalanította a vendégek portása. A 36. percben szinte derült égből villámcsapásként jött a horvátok gólja: az öt perccel korábban becserélt Kujundzijára felejtettek el kilépni a védők, aki köszönte a lehetőséget, és a kapuba bombázott 16 méterről (0-1).

A negyvenedik percben nagy egyenlítési lehetőséget puskázott el a hazai együttes: Városi lépett ki remek ütemben a lesre játszó védők közül, egyedül vezette a labdát, majd a kapu előtt önzetlenül keresztbe passzolt. Az érkező Rácz azonban a védője szorításában a kapu mellé helyezett.

A nagy pécsi mezőnyfölény ellenére 1-0-s vendégvezetéssel vonultak szünetre a felek.

A második játékrész elejét nagyon megnyomták a pécsiek: az ötvenedik percben Beke passzolt Grumicshoz, aki lekezelte a labdát, majd egy pattanás után a hálóba bombázott (1-1). Nyolc perccel később ismét Beke kereste Grumicsot, azonban ezúttal lemaradt a támadó a beadásról – nem úgy Fröhlich Roland, aki a hosszú oldalon érkezve a kapuba helyezett (2-1).

Valamivel több mint tíz perccel később Szatmári Lóránd pofozott a gólvonal túlra egy szabadrúgás után kipattanó labdát, megszerezve csapata harmadik találatát (3-1). A 74. percben ismét Szatmári volt a főszereplő, ám ezúttal a saját kapuja elől kellett tisztáznia egy beadást.

A hajrában tartotta előnyét a baranyai alakulat, ráadásul pontrúgásaikkal továbbra is nyomás alatt tartották a vendégek kapuját. Több gól azonban nem esett, így az Osijek és a Kozármisleny legyőzése után a Cibala sem okozott gondot a pécsieknek.

– Jelenlegi helyzetünkben nem szeretnék a mérkőzéssel kapcsolatos szakmai elemzésbe belemenni. Aki ma is kint volt az láthatta, fantasztikus csapatunk van, fantasztikus játékosokkal. Akik nem utolsósorban egytől-egyik kiváló emberek. Szerintem ez a legfontosabb része a mondanivalómnak. Hogy meddig azt nem tudom, de egyelőre még kitartunk – nyilatkozta Márton Gábor, edző.

Olvasói sztorik